Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Politie zocht voortvluchtige Bretly D. bij inval Arnhem

Bretly D.
Bretly D. © Politie
ZUTPHEN - De politie is maandagavond een woning in Arnhem-Zuid binnengevallen, omdat er vermoedens waren dat de voortvluchtige moordverdachte Bretly D. aanwezig was in het huis aan het Driemondplein.
Er werd echter niemand aangetroffen, laat de politie van Rotterdam weten. In de nacht van zondag op maandag deed de politie ook een inval in een woning in Amsterdam-Oost, omdat uit onderzoek bleek dat D. zich zondag in Amsterdam bevond. De 'vuurgevaarlijke' man werd ook daar niet gevonden.
De invallen werden gedaan na tips die zijn binnengekomen bij de politie. D. wordt verdacht van het doden van een man in Rotterdam en het neersteken van een man in Zutphen.

Let op als je met trein reist

De politie benadrukt opnieuw dat D. zich met regelmaat in het openbaar vervoer laat zien, met name in de trein. "We vragen dan ook om goed om u heen te kijken als u met het openbaar vervoer reist. We hebben vooralsnog geen informatie dat hij zich richt tot willekeurige mensen die hij op straat of in het openbaar vervoer tegenkomt."
Maar de politie benadrukt wel dat D. vuurwapengevaarlijk is. Daarom moedigt ze iedereen aan die denkt hem te zien direct contact op te nemen met de politie en hem niet zelf te benaderen. De tip die leidt tot de aanhouding van D. wordt beloond met 25.000 euro.