Arnhem en omstreken / Noord-Veluwe

Jong geleerd, oud gedaan: Isey (10) en Jouk (7) doen nu al vrijwilligerswerk

Jouk van de Steeg (7) doet veel vrijwilligerswerk.
Jouk van de Steeg (7) doet veel vrijwilligerswerk. © Omroep Gelderland
ARNHEM - In Gelderland wonen zo'n 300.000 kinderen. Een aantal van hen zetten zich in voor anderen, door vrijwilligerswerk te doen. Jochem van Gelder zet deze kinderen in het zonnetje, in een speciale aflevering van het Omroep Gelderland-programma De Gulden Gelderlander.
Jouk van de Steeg (7) uit Elspeet zet zich altijd in voor mensen die hulp nodig hebben. Zo heeft hij zich onlangs ingezet voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. En dat is nog niet alles. "Bij hem thuis heeft hij een voedselkast staan. Dat is voor mensen uit de buurt die weinig geld hebben", legt zijn juffrouw Roline Dooijeweerd uit.

Opkikker

Jouk is niet de enige. Want ook Isey Willems (10) uit Wijchen doet vrijwilligerswerk. Zij zet zich in voor Stichting Opkikker. Die stichting zorgt ervoor dat gezinnen met een langdurig ziek kind een leuke dag hebben. Isey maakte kennis met de stichting door haar oma Mea de Haan. Zij maakt knuffeltjes en stort het geld naar de stichting. "Isey gaat bij mensen langs om oude telefoons op te halen. Per telefoon krijgt de stichting 2,50 euro. En ze heeft er al 700 ingeleverd."
De Gulden Gelderlander - Junior