liveblog | 23 oktober 2023

Grote inval flat Arnhem

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2023, 21:12 uur
maandag 23 oktober 2023
21:12

Inval in Arnhem

De politie heeft maandagavond een inval gedaan in een flatgebouw in Arnhem-Zuid. Agenten van de Dienst Speciale Interventies doorzochten een woning aan het Driemondplein. Het is nog niet duidelijk waarom dat gebeurde. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.
Agenten deden een inval in de flat
Agenten deden een inval in de flat © Persbureau Heitink
20:40

Militair gewond na aanrijding

Een militair van de Oranjekazerne in Arnhem is aangereden toen hij aan het hardlopen was. Het ongeluk gebeurde rond 19.15 uur ter hoogte van de kazerne aan de Deelenseweg.
De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto en de inzittenden bleven ongedeerd. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse hebben de inzittenden meteen eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is onbekend. Mogelijk wilde de militair al hardlopend de weg oversteken.
De militair raakte gewond.
De militair raakte gewond. © Persbureau Heitink
18:30

Kat in boom gered

De brandweer in Barneveld is maandagmiddag in actie gekomen voor een kat in een boom. Het dier was al een paar dagen vermist toen de baasjes de kat in een boom ontdekten. Een brandweerman klom via de ladder omhoog en kon het huisdier snel weer teruggeven aan de eigenaren die al klaarstonden voor de hereniging.
De kat had zich dagenlang verstopt
De kat had zich dagenlang verstopt © Persbureau Heitink
16:15

Meerdere scooters gestolen in Wageningen

Aan de Veerstraat en Kruisstraat in Wageningen zijn de afgelopen nacht meerdere scooters gestolen. Volgens de correspondent werden de scooters later met schade teruggevonden. "Op dit moment valt het op dat in de omgeving van Wageningen vaker dan normaal scooters worden gestolen. In sommige gevallen zien we dan terug dat de kap van de scooter is opengebroken om draden aan elkaar te verbinden", zegt een woordvoerder van de politie.
Waarom de dieven de scooters achterlaten is niet duidelijk. "We willen mensen oproepen om ons te bellen als ze rondom Wageningen verdachte situaties zien met scooters. Bijvoorbeeld wanneer er ’s avonds laat iemand op een scooter rijdt die technisch niet in orde lijkt. Op dit moment hebben wij nog geen signalement van een mogelijke dader of daders", aldus de politie.
Een van de scooters die is teruggevonden.
Een van de scooters die is teruggevonden. © Persbureau Heitink
15:42

Moeder zou baby zwaar hebben mishandeld

Een 39-jarige vrouw uit Rheden wordt verdacht van poging tot doodslag op haar dochtertje dat maar net een week oud was. Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Arnhem waar een zogeheten regiezitting werd gehouden. Tijdens zo'n zitting wordt gekeken wat er nog moet gebeuren voordat de inhoudelijke behandeling van de zaak kan plaatsvinden.
Ter illustratie
Ter illustratie © Pixabay
14:31

Koerier bestolen tijdens werk

Dit duo besteelt een koerier.
Dit duo besteelt een koerier. © politie/Plaats Delict
Deze koerier in het centrum van Arnhem pakt de spullen die hij nodig heeft uit zijn witte bus. Maar er zijn kapers op de kust.