Achterhoek

25.000 euro voor gouden tip over Bretly D.

Bretly D.
Bretly D. © Politie
De politie looft 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de voortvluchtige Bretly D.. De 24-jarige man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij.
De politie meldt dat er mogelijk nog woninginvallen volgen, zoals zaterdagavond ook in Doetinchem het geval was. Toen zocht een arrestatieteam in de wijk Dichteren naar de vuurwapengevaarlijke man.
De 24-jarige man heeft geen vaste woonplaats en is volgens de politie 'extreem gevaarlijk'. Hij wordt ook verdacht van het neersteken van een man in Zutphen. Eerder zou hij in Rotterdam een psychiater dood hebben geschoten.
Sinds de politie de foto en naam van de man bekendmaakte, kwamen er tientallen tips binnen bij de politie. Maandag zocht de politie in Duitsland naar Bretly D..

Strafblad

Volgens de regionale omroep Rijnmond heeft D. al een flink strafblad. Zo bedreigde hij iemand met een mes in Rotterdam en zou hij iemand met een scheermes in het gezicht hebben gestoken in Dordrecht. Ook reed hij rond hij al eens rond met een gestolen rijbewijs.