Stedendriehoek

Zoektocht naar Bretly in Duitsland afgeschaald

Bij de zoektocht in Duitsland vond de politie Bretly D. niet.
Bij de zoektocht in Duitsland vond de politie Bretly D. niet. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De klopjacht op de voortvluchtige Bretly D. in Duitsland is afgeschaald. Er was bij de politie een tip binnengekomen dat de moordverdachte zich daar zou ophouden, maar een zoektocht heeft niets opgeleverd.
D. wordt verdacht van het doden van een psychiater in Rotterdam en van een steekincident in Zutphen. Zaterdagavond werd een grote zoekactie gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem, ook toen werd hij niet aangetroffen.

Tip vrachtwagenchauffeur

Nu is er dus gezocht in het Duitse Wezel in Noordrijn-Westfalen, na een tip van een vrachtwagenchauffeur. De Duitse politie laat weten dat D. niet is gevonden. "Het is nog niet mogelijk gebleken om te bevestigen dat de persoon die we zoeken daadwerkelijk in onze omgeving aanwezig was", zegt de Duitse politie. Er was ook maar één tip dat de moordverdachte in Duitsland zou zijn.
Bij de Nederlandse politie komen nog steeds tips binnen. Tientallen mensen menen de verdachte gezien te hebben. "De tips komen binnen via verschillende kanalen. Ze worden onderzocht of ze valide bruikbaar zijn", aldus een politiewoordvoerster.