liveblog | 22 oktober 2023

Hotel ontruimd • brand in busje

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2023, 18:00 uur
zondag 22 oktober 2023
18:00

Hotel ontruimd bij brand

Fletcher Hotel Frerikshof in Winterswijk is zondag aan het eind van de middag ontruimd vanwege een brand. Volgens een videocorrespondent ter plaatse was er brand ontstaan in een opslagruimte achter de receptie. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland liet via X weten dat er flinke rookontwikkeling bij het hotel was, door brandende fietsaccu’s. De brand is onder controle en er wordt geventileerd. Of de gasten nog terug mogen om spullen op te halen is nog niet duidelijk. Zij moeten de komende nacht waarschijnlijk elders opgevangen worden.
De brandweer moest uitrukken voor brandende accu's van fietsen.
De brandweer moest uitrukken voor brandende accu's van fietsen. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
17:00

Brand in bedrijfsbus

Op een parkeerplaats in de De Jongstraat in Doetinchem is zondagmiddag rond 16.00 uur een bedrijfsbus in brand gevlogen. Bij aankomst van de politie en brandweer stond de voorzijde van de bus al in lichterlaaie en was deze al niet meer te redden. Volgens een videocorrespondent ter plaatse gaat het mogelijk om brandstichting, omdat getuigen iemand met een mondkapje of bivakmuts weg zagen rennen. De politie kon dat op dit moment niet bevestigen. De bus wordt afgesleept door een bergingsbedrijf.
De bus was niet meer te redden.
De bus was niet meer te redden. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
11:15

Incident in Arnhem

Op de Johan de Wittlaan in Arnhem waren zaterdagavond meerdere politieagenten aanwezig bij een woning vanwege een melding van een 'mogelijk steekincident'. De woordvoerder meldt dat nog onduidelijk is wat de toedracht is. Het gaat om een incident in de relationele sfeer. Eén persoon is meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.
Hulpdiensten op de Johan de Wittlaan.
Hulpdiensten op de Johan de Wittlaan. © Persbureau Heitink
10:21

Spookrijder uit Lochem maakt brokken

Een automobilist (83) uit Lochem maakte zaterdagavond brokken op de N34 bij het Drentse Emmen. Hij veroorzaakte als spookrijder een botsing. Daarbij waren meerdere voertuigen betrokken. Ambulancepersoneel keek twee bestuurders na, maar die hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De Drentse politie meldt op X dat agenten het rijbewijs van de man uit Lochem hebben ingevorderd.
08:00

Grote zoekactie naar persoon in Doetinchem

De politie heeft zaterdagavond een grote zoekactie gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem. Het zou gaan om een klopjacht op de voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Bretly D.. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.
07:50

Mensen op straat na 'trillingen'

Hulpdiensten brachten zaterdagavond een bezoek aan een flat aan de Kroonpark in Arnhem. Bewoners voelden volgens een videocorrespondent ter plaatse 'trillingen' in het gebouw. Hierom moesten tijdelijk allemaal hun woning uit.
De trillingen zouden te maken hebben met een concert van De Streamers in het nabijgelegen stadion GelreDome.
Toen hulpverleners arriveerden, was het concert echter al afgelopen. En trillingen werden niet ontdekt. Na een inspectie van de hulpdiensten mochten de bewoners weer naar binnen. Wat er precies trilde en wat dat veroorzaakte blijft onduidelijk.
De bewoners stonden tijdelijk op straat.
De bewoners stonden tijdelijk op straat. © Persbureau Heitink