Achterhoek / Stedendriehoek

Grote zoekactie politie in Doetinchem naar Bretly D.

De politie was met speciale eenheden ter plaatse.
De politie was met speciale eenheden ter plaatse. © Persbureau Heitink
DOETINCHEM - De politie heeft zaterdagavond een grote zoekactie gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem. Een politiewoordvoerder bevestigt dat een arrestatieteam op zoek was naar de voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Bretly D.. Die werd niet gevonden.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse heeft de politie een woning aan het Hof van Rome doorzocht. Hierbij werden zelfs de daken beklommen. Op beelden is te zien hoe agenten met felle lampen het gebouw zowel aan de binnen- als buitenkant doorzoeken. Volgens de correspondent zoeken de agenten naar Bretly D..

Kogelvrije vesten

Meerdere straten in de wijk werden afgesloten en speurhonden werden ingezet. Op beelden is te zien dat agenten van de Dienst Speciale Interventie gemaskerd en met kogelvrije vesten door de wijk trekken. Politieagenten met al dan niet gemuilkorfde honden lopen de straten op en af. Agenten geven aan 'op zoek te zijn naar iemand'.
De politie zou bij een rondvraag in de buurt gezegd hebben dat het om een zoektocht naar de voortvluchtige D. ging. Hoe ze uitkwamen in Doetinchem is niet duidelijk.

'Extreem gevaarlijk'

D. (24) wordt door de politie omschreven als 'extreem gevaarlijk'. Hij wordt ervan verdacht dat hij vrijdag op zaterdagnacht iemand heeft neergestoken in Zutphen. Hij werd al verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam op 13 oktober.
Wie hem ziet, wordt verzocht direct 112 te bellen en hem vooral niet zelf te benaderen.