Stedendriehoek

Politie zoekt 'vuurwapengevaarlijke' Bretly

Bretly D.
Bretly D. © Politie
ZUTPHEN - De politie zoekt de 'vuurwapengevaarlijke' Bretly D.. De 24-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam op 13 oktober. Afgelopen nacht zou hij iemand in Zutphen hebben neergestoken. Dit slachtoffer raakte lichtgewond.
Omdat de man volgens de politie extreem gevaarlijk is, heeft ze zijn naam vrijgegeven en een foto van D. verspreid.
De man die een week geleden werd doodgeschoten is de 60-jarige Rotterdamse psychiater Jean van Griensven. In de woning waar hij toen nog zwaargewond werd gevonden, had brand gewoed. De brandweer kon die brand snel blussen, maar hulp voor het slachtoffer kwam te laat.

Link met Zutphen onduidelijk

Waarom de schutter aan de steekpartij in Zutphen wordt gelinkt, is niet duidelijk. Wel meldt de politie: "Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen."
Wie Bretly D. ziet, moet meteen 112 bellen en de man niet zelf benaderen.

Advocaat verbaasd

Errol Jobse is de advocaat van D., die in juli onder voorwaarden werd vrijgelaten in een zaak waarin hij wordt verdacht van drie andere misdrijven: bedreiging, (poging tot zware) mishandeling en diefstal van een rijbewijs.
De advocaat hoorde via de media van de ernstige nieuwe verdenkingen tegen zijn cliënt. "Dit was mij totaal niet bekend. Het verbaast de verdediging enorm en valt rauw op ons dak", laat hij weten aan het ANP.