liveblog | 20 oktober 2023

Overleden fietser gevonden • gewonden in Barneveld

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2023, 22:03 uur
22:03

Overleden fietser gevonden

Langs de Gortelseweg in Vierhouten (gemeente Nunspeet) is vrijdagavond een overleden fietser gevonden. Het is niet duidelijk of de overledene een natuurlijke dood is gestorven, of dat er sprake is van een ongeluk of misdrijf. De politie heeft de weg afgesloten om onderzoek te verrichten.
De overleden fietser werd gevonden langs de Gortelseweg in Vierhouten.
De overleden fietser werd gevonden langs de Gortelseweg in Vierhouten. © NewsUnited
18:53

Moeder en kind gewond bij ongeluk

Bij een ernstig ongeval op de Scherpenzeelseweg (N802) in Barneveld zijn vrijdag twee personen gewond geraakt. Bij het ongeluk, dat rond 18.00 uur gebeurde ter hoogte van de Engelsestadweg, waren drie personenauto's betrokken.
In één van de voertuigen zaten een moeder en een jong kind, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk ging. Zij zijn ieder naar een ander ziekenhuis gebracht.
Bij het ongeluk op de N802 waren in totaal drie auto's betrokken.
Bij het ongeluk op de N802 waren in totaal drie auto's betrokken. © Persbureau Heitink
De brandweer heeft uit de tweede auto iemand moeten bevrijden. In de derde auto die betrokken was bij het ongeluk zou niemand gewond zijn geraakt. De Scherpenzeelseweg is vanwege het ongeval in beide richtingen afgesloten.
Hoe het ongeluk kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk speelden het gladde wegdek en de regen een rol, waardoor één van de betrokken auto's in de slip is geraakt.
Bekijk de beelden van de plek:
Ongeluk in Barneveld
17:51

Forse botsing op kruising in Didam

Op de kruising van de Hengelder met de Ruigenhoek in Didam botsten vrijdag twee auto's op elkaar.
Op de kruising van de Hengelder met de Ruigenhoek in Didam botsten vrijdag twee auto's op elkaar. © Jordi Deckert / Eastview Media
Op de kruising van de Hengelder met de Ruigenhoek in Didam zijn vrijdag aan het einde van de middag twee personenauto's op elkaar gebotst. De precieze toedracht is nog onduidelijk.
In één van de auto's zat een gezin met twee jonge kinderen. Dit gezin wordt voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van de aanrijding is gegaan.
Een berger sleept de twee betrokken auto's af.
Bekijk de beelden na het ongeval:
Gewonden bij ongeluk in Didam
17:38

Jongen (17) aangehouden in Arnhem

De politie heeft deze week een 17-jarige jongen aangehouden in Arnhem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in Rotterdam, eerder deze maand. Op 6 oktober werd daar 's nachts een 19-jarige man zwaargewond aangetroffen in het Museumpark.
Het slachtoffer bleek meerdere steekwonden te hebben opgelopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Uit politieonderzoek kwamen twee jongens van 17 jaar als verdachten naar voren. Eén werd aangehouden in Arnhem, de ander in Rotterdam. De twee zitten voorlopig vast en worden verhoord, laat de politie weten.
16:34

Fietser aangereden op rotonde

Bij een aanrijding op een rotonde in Wageningen is vrijdag iemand gewond geraakt. Volgens een 112-verslaggever is het slachtoffer een studente, die over het hoofd werd gezien door een automobilist. De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg in Wageningen.
De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg in Wageningen. © Persbureau Heitink
15:46

Vrouw gewond na botsing met vrachtwagen

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto in Hoog-Keppel is vrijdagmiddag een gewonde gevallen. Het ging rond 15.00 uur mis op de kruising van de Burgemeester Vrijlandweg met de N317.
De bestuurster van de personenauto maakte volgens een 112-verslaggever mogelijk een verkeerde inschatting, toen zij de weg opdraaide. De vrachtwagen, die uit de richting van Laag-Keppel kwam, kon de auto niet meer ontwijken. Na de botsing schoot de vrachtwagen de weg over en kwam aan de andere kant tot stilstand tegen een boom.
De personenauto schoot na de botsing naar rechts en kwam tot stilstand in de berm, heeft de politie ter plekke laten weten. De vrouw die achter het stuur zat, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.
Na de botsing in Hoog-Keppel schoot de vrachtwagen de weg over.
Na de botsing in Hoog-Keppel schoot de vrachtwagen de weg over. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited