Gelderse Vallei / Arnhem en omstreken

Drukke avondspits: megafile op A1 door autobrand

De brandweer is bezig met blussen op de A1.
De brandweer is bezig met blussen op de A1. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Al in het begin van de avondspits is het deze vrijdag flink druk op de Gelderse snelwegen. Vooral op de A1 bij Barneveld richting Apeldoorn staat het behoorlijk vast. Door een autobrand staan automobilisten daar zo'n twee uur in de file.
De auto vloog ter hoogte van Terschuur in brand. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer had veel tijd nodig om het vuur te blussen. Op de snelweg richting Apeldoorn zitten twee rijstroken dicht.
Ook op andere plekken is het druk. De ANWB meldt dat er al ruim 800 kilometer file staat op de Nederlandse snelwegen. Dat komt volgens de dienst door slecht weer en extra drukte door het einde de herfstvakantie.

A50

Een ongeval op de A50 richting Arnhem ter hoogte van afrit Loenen zorgt vrijdagmiddag voor een afsluiting van de linkerrijstrook. Het verkeer op dat traject heeft een halfuur vertraging door het ongeval.

A12

Op de A12 is het eveneens achteraan sluiten geblazen. Er zijn incidenten gebeurd bij zowel Duiven als Oosterbeek. Het is vooral druk richting de Duitse grens, maar ook in de andere rijrichting lopen de vertragingen op.