Stedendriehoek

Rotterdammer (39) gewond bij schietpartij in Hoenderloo

De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse
De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse © Luciano de Graaf
HOENDERLOO - Bij een schietpartij aan de Weikamperweg in Hoenderloo is donderdagavond een 39-jarige Rotterdammer gewond geraakt. Een 20-jarige man uit Den Haag is aangehouden als verdachte. Dat meldt de politie vrijdag.
De politie kreeg rond 23.15 uur een melding van het incident. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer aan. De man zou met ernstig letsel naar het ziekenhuis zijn gebracht.
Kort daarna hield de politie op de Harskampweg - een paar kilometer verderop - een verdachte aan. De rol en betrokkenheid van deze Hagenaar bij het schietincident wordt nog onderzocht.

Bekenden van elkaar

De politie houdt er rekening mee dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen, maar dit wordt nog onderzocht. Ook moet nog duidelijk worden wat de aanleiding was voor de schietpartij.
Wie tussen 23.00 en 23.30 uur op de Weikamperweg of in de nabije omgeving iets heeft gezien of gehoord, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook is de politie op zoek naar relevante beelden van bewakingscamera's en dashcams.

Geen verband met schietpartij Apeldoorn

Eerder op de dag was er ook een schietpartij in een woonwijk in Apeldoorn. Een 20-jarige Arnhemmer kwam daarbij om het leven. Drie mannen zitten vast voor mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.
Volgens de politie is er geen verband tussen beide schietincidenten.