Stedendriehoek

Drie mannen vast na fatale schietpartij in woonwijk

Politieonderzoek op de plek van het schietincident
Politieonderzoek op de plek van het schietincident © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie heeft donderdagavond drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij eerder op de dag in de Apeldoornse wijk Orden. Bij die schietpartij kwam een 20-jarige Arnhemmer om het leven.
De aangehouden personen zijn drie mannen van 19, 21 en 37 jaar. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.
De overleden Arnhemmer werd rond 16.00 uur onder vuur genomen aan de Mauvestraat. Volgens de politie was er voor het incident een ruzie op straat. Voorbijgangers probeerden die ruzie te sussen.
Of de doodgeschoten man een van de mensen is die het conflict probeerden te beëindigen, of een van de ruziemakers was, kan de politie niet zeggen. Een 10-jarige getuige die de schietpartij zag gebeuren zegt dat de doodgeschoten man één van de ruziemakers was. De politie laat het nog in het midden. "Alles moet nog verder worden onderzocht", aldus een woordvoerder.

Gereanimeerd door buurtbewoners

Buurtbewoners probeerden het 20-jarige slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De Arnhemmer bezweek aan zijn verwondingen. Dat gebeurde voor de woning van een van de buurtbewoners die hulp verleende, aldus de politie.
De drie verdachten kwamen daarna al snel in beeld en konden in Apeldoorn op verschillende plekken worden opgepakt.

Later op de avond was er ook een schietpartij aan de Weikamperweg in Hoenderloo. Een 39-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond. Een 20-jarige man uit Den Haag is aangehouden als verdachte. Volgens de politie is er geen verband tussen beide schietincidenten.