Rijk van Nijmegen

Gestolen beeld is weer terecht: 'Iedereen kan weer genieten'

Het beeld is weer terecht.
Het beeld is weer terecht. © Mia Vullings
BERG EN DAL - Het 125 kilo zware beeld van Martinus uit Berg en Dal is weer terecht. Een aantal dagen geleden werd zijn geliefde beeld gestolen uit de tuin van de serviceflat Groot Berg en Dal. Woensdagavond stond de politie opeens bij hem op de stoep met zijn beeld.
"Ik zat gewoon rustig tv te kijken en werd toen door de huisbaas naar beneden geroepen", vertelt Martinus. Daar werd hij verrast door vier politieagenten én zijn beeld. "Ze hadden een busje nodig om het beeld te kunnen vervoeren", aldus de eigenaar.
Martinus en zijn vrouw zijn erg blij dat het beeld weer terug is. Het heeft namelijk een grote emotionele waarde voor ze. "Het beeld is als een stamboom en staat voor mijn gezin", aldus Martinus.

Door tips weer terecht

Door tips heeft de politie het beeld weer teruggevonden in een bos in Groesbeek. "Waarschijnlijk dachten de dieven dat het een bronzen beeld was en hebben ze het gedumpt toen ze erachter kwamen dat het gewoon van steen was", denkt Martinus.
Hoe het beeld gestolen kon worden en wie de daders zijn, daar heeft de politie geen uitspraken over gedaan. Er zijn wel flinke beschadigingen aan de randen van het beeld te zien, maar dat deert Martinus niet. "Ik ben al heel blij dat het weer terug is."
Het beeld wordt weer gewoon teruggeplaatst op zijn oude plek in de bostuin. "Zo kan iedereen er weer van genieten", vertelt Martinus.