Stedendriehoek

Twee schietpartijen op één dag in Apeldoorn

De hulpdiensten in actie ter plaatse.
De hulpdiensten in actie ter plaatse. © Luciano de Graaf
HOENDERLOO - Bij een schietpartij in Hoenderlo is een persoon ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Het incident vond donderdagavond laat plaats. Het is de tweede schietpartij in de gemeente Apeldoorn op één dag. 's Middags werd al iemand doodgeschoten.
Rond 23.15 uur kregen de hulpdiensten een melding van de tweede schietpartij. Meerdere politiewagens reden daarop met spoed richting het incident. Dat incident vond donderdagavond plaats op de Weikamperweg in Hoenderloo, een dorp in de gemeente Apeldoorn. Aldaar werd een woning omsingeld, maar er werd niemand aangetroffen.
Bij een schietpartij in Hoenderlo is een persoon ernstig gewond geraakt.
Wel werd op de Otterloseweg - de Provincialeweg tussen Apeldoorn en Otterlo die grenst aan de Weikamperweg - een zwaargewond slachtoffer op de weg aangetroffen. Twee ambulances en een mobiel medisch team waren daarna snel ter plaatse.
Na behandeling aldaar is het slachtoffer in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Dat meldt een 112-correspondent die ter plaatse was.

10-jarige zag schietpartij gebeuren

Eerder op de dag was er al een schietincident met dodelijke afloop in de Apeldoornse wijk Orden. Een man werd bij een tussenwoning aan de Mauvestraat onder vuur genomen en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 10-jarige jongen zag het allemaal gebeuren.
Luister naar zijn verhaal:
Getuige over dodelijke schietpartij
De politie kan nog niets zeggen over het slachtoffer en ook niet of er al een dader in beeld is. Voor zover bekend is er bij het huis tot diep in de nacht onderzoek verricht.

N304 afgesloten

Ook het onderzoek naar het schietincident in Hoenderloo is in volle gang. De Otterloseweg (N304) was de hele nacht afgesloten voor sporenonderzoek. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Ook is vooralsnog niet bekend of de twee schietincidenten iets met elkaar te maken hebben.
De politie ter plaatse.
De politie ter plaatse. © Luciano de Graaf