liveblog | 20 oktober 2023

Botsing in Hoog-Keppel • fietser aangereden

Op zoek naar actueel 112-nieuws in Gelderland? Je vindt het in ons 112-liveblog. Dat geeft een snel overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2023, 17:38 uur
17:38

Jongen (17) aangehouden in Arnhem

De politie heeft deze week een 17-jarige jongen aangehouden in Arnhem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in Rotterdam, eerder deze maand. Op 6 oktober werd daar 's nachts een 19-jarige man zwaargewond aangetroffen in het Museumpark in de Rozentuin, aan het Melkkoppad.
Het slachtoffer bleek meerdere steekwonden te hebben opgelopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Uit politieonderzoek kwamen twee jongens van 17 jaar als verdachten naar voren. Eén werd aangehouden in Arnhem, de ander in Rotterdam. De twee zitten voorlopig vast en worden verhoord, laat de politie weten.
16:34

Fietser aangereden op rotonde

Bij een aanrijding op een rotonde in Wageningen is vrijdag iemand gewond geraakt. Volgens een 112-verslaggever is het slachtoffer een studente, die over het hoofd werd gezien door een automobilist. De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg in Wageningen.
De aanrijding gebeurde op de rotonde van de Rooseveltweg met de Van Uvenweg in Wageningen. © Persbureau Heitink
15:46

Vrouw gewond na botsing met vrachtwagen

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto in Hoog-Keppel is vrijdagmiddag een gewonde gevallen. Het ging rond 15.00 uur mis op de kruising van de Burgemeester Vrijlandweg met de N317.
De bestuurster van de personenauto maakte volgens een 112-verslaggever mogelijk een verkeerde inschatting, toen zij de weg opdraaide. De vrachtwagen, die uit de richting van Laag-Keppel kwam, kon de auto niet meer ontwijken. Na de botsing schoot de vrachtwagen de weg over en kwam aan de andere kant tot stilstand tegen een boom.
De personenauto schoot na de botsing naar rechts en kwam tot stilstand in de berm, heeft de politie ter plekke laten weten. De vrouw die achter het stuur zat, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.
Na de botsing schoot de vrachtwagen de weg over.
Na de botsing schoot de vrachtwagen de weg over. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
12:15

Vertraging door ongeval op A1

Op de A1 bij Barneveld is een ongeval gebeurd. Hier zijn meerdere voertuigen bij betrokken. De weg is weer vrij, maar toch is er nog een vertraging vanuit Amersfoort richting Apeldoorn.
Update: De vertraging is voorbij.
11:00

Ruzie loopt uit de hand

In Huissen is donderdagavond een ruzie tussen twee mannen ontaard in geweld. Een van hen raakte gewond en is volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht.
Rond 23.40 uur kwam er een melding binnen van een steekincident aan de Nijverheidsstraat. Ter plaatse troffen agenten de twee mannen aan. Een van hen bleek gewond. Het gaat volgens de politie om een 34-jarige man. In een woning aan de Nijverheidsstraat werd later een steekwapen aangetroffen. Dat is voor nader onderzoek in beslag genomen.
De andere betrokkene, een 38-jarige man, is aangehouden voor mishandeling. Waar beide mannen vandaan komen, weet de politie niet. Ook is niet duidelijk of er daadwerkelijk is gestoken.
De politie kwam met meerdere auto's ter plaatse. Ook was er een ambulance.
De politie kwam met meerdere auto's ter plaatse. Ook was er een ambulance. © Roland Heitink
10:00

Explosie op camping lijkt noodlottig ongeval

De explosie in een huisje op camping De Heidekamp in Voorthuizen van donderdagavond lijkt een noodlottig ongeval. Dat concludeert de politie op basis van de eerste bevindingen. "Wel lopen we nog wat zaken uit om strafbare feiten helemaal uit te sluiten", aldus een woordvoerder.
Door de ontploffing raakten twee vrouwen zwaargewond. Volgens de politiewoordvoerder gaat het om de twee huurders van het chalet. De slachtoffers zijn volgens buurtbewoners moeder en dochter, maar daar wil de woordvoerder niet op ingaan.
De precieze oorzaak van de ontploffing is niet bekend. Het zou zijn misgegaan toen één van de vrouwen het gasfornuis in het huisje aanzette.
Van het huisje is niet veel meer over. Bekijk de beelden:
Twee gewonden op camping