Gelderse Vallei

Huisje totaal verwoest na explosie, 'moeder en dochter zwaargewond'

De ravage na de explosie is enorm.
De ravage na de explosie is enorm. © Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - Bij de explosie in een huisje op camping De Heidekamp in Voorthuizen zijn donderdagavond twee vrouwen ernstig gewond geraakt. Dat zegt een 112-verslaggever die ter plaatse is. Het zou zijn misgegaan toen één van de vrouwen het gasfornuis in het huisje aanzette.
De slachtoffers zijn volgens buurtbewoners moeder en dochter. Ze zijn na de explosie met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Op beelden is te zien dat de fundering van het huisje verzakt is en dat zowel de wanden als het dak naar beneden zijn gekomen. Overal liggen planken en brokstukken. De politie heeft de plek afgezet met rood-wit lint en doet onderzoek.
Bekijk de beelden:
Twee gewonden op camping

Enorme explosie

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden is op de camping aan de Zevenbergjeseweg in Voorthuizen en zegt dat de explosie enorm moet zijn geweest. "We staan er nu naar te kijken en het is totaal verwoest", geeft hij aan. "Wat er nog van over is staat helemaal schots en scheef, waarschijnlijk moet het volledig worden gesloopt."
De woordvoerder zegt dat de brandweer na aankomst de gastoevoer op de camping uit voorzorg heeft uitgezet. Inmiddels wordt geprobeerd de rest van de camping weer te voorzien van gas. Hij kan niets zeggen over de identiteit van de twee gewond geraakte personen, of hun relatie tot elkaar. Wel bevestigt hij dat de twee naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Hond nog vermist

Buurtbewoners op het park zeggen dat na de explosie een hond vermist is geraakt.