Gelderse Vallei

25 auto's vernield bij inbraakgolf in Wageningen

Een van de ingeslagen ruiten
Een van de ingeslagen ruiten © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De bewoners van de Parkflat Belmonte, een appartementencomplex in Wageningen, werden donderdagochtend opgeschrikt. Volgens de politie zijn daar in de nacht van woensdag op donderdag zo'n 25 auto's opengebroken.
De auto's stonden bij de seniorenflat aan de Generaal Foulkesweg. Ramen van de auto's zijn in de nacht van woensdag op donderdag vernield. De vernielde auto's worden door een autoschadebedrijf onder handen genomen om eventuele noodreparaties te verrichten.

De buit

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Volgens een 112-correspondent bestond de buit onder meer uit oplaadkabels, pennen, zonnebrillen en instructieboekjes van auto's. De bewoners schatten in dat de buit 'nihil' is.
"Ze hebben via een zijruitje ingebroken in de auto", vertelt een van de gedupeerden. "Ze hebben alles gedaan om in de auto's te komen. Daarna hebben ze alle auto's systematisch doorzocht."
De politie is bezig met een buurtonderzoek en roept mensen op om eventuele camerabeelden vanuit of ringdeurbel met hen te delen.