liveblog | 19 oktober 2023

Ravage na explosie • drietal steelt beddengoed

Op zoek naar actueel 112-nieuws in Gelderland? Je vindt het in ons 112-liveblog. Dat geeft een snel overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2023, 21:35 uur
21:35

Jongeren stelen beddengoed en kleding van 59-jarige man

De politie is op zoek naar drie jongeren die op 10 juni een overval pleegden in een huis op de Dordrechtweg in Arnhem. Rond 22.45 uur drongen zij de woning binnen van een 59-jarige man, die daarop de schrik van zijn leven kreeg.
Onder bedreiging met een mes maakten de jongens een aantal tassen met kleding en beddengoed buit. Daarna renden ze weg in de richting van station Arnhem-Zuid.
De politie zegt beelden van de overval in Plaats Delict te gaan delen, tenzij de jongens zich voor 25 oktober melden.
20:59

'Twee vrouwen gewond' na explosie

Bij de explosie in een huisje op camping De Heidekamp in Voorthuizen zijn donderdagavond twee vrouwen ernstig gewond geraakt. Dat zegt een 112-verslaggever die ter plaatse is.
Het zou zijn misgegaan toen één van de vrouwen het gasfornuis in het huisje aanzette. De slachtoffers zijn volgens buurtbewoners moeder en dochter. Ze zijn na de explosie met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De ravage na de explosie is enorm.
De ravage na de explosie is enorm. © Persbureau Heitink
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden zegt dat de explosie op de camping aan de Zevenbergjeseweg in Voorthuizen enorm moet zijn geweest. "We staan er nu naar te kijken en het is totaal verwoest", geeft hij aan. "Wat er nog van over is staat helemaal schots en scheef, waarschijnlijk moet het volledig worden gesloopt."
19:01

Explosie op camping in Voorthuizen

Op een camping aan de Zevenbergjesweg in Voorthuizen is donderdagavond een explosie geweest. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Mogelijk was de explosie het gevolg van een gaslekkage.
18:18

Beelden vanuit Apeldoorn

Man overleden bij schietpartij
17:06

Dode gevallen bij schietincident

Bij het schietincident aan de Mauvestraat is een dode gevallen, meldt de politie. Het gaat om een man, zijn identiteit is nog niet bekend.
Lees hier meer.
Een agent in de Apeldoornse Mauvestraat, na het dodelijke schietincident.
Een agent in de Apeldoornse Mauvestraat, na het dodelijke schietincident. © Luciano de Graaf
16:45

Schietincident in Apeldoorn

Op de Mauvestraat in Apeldoorn heeft vanmiddag rond 16.00 uur een schietincident plaatsgevonden. Meerdere ambulances zijn ter plaatse, evenals agenten in kogelwerende vesten.
Wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. De Mauvestraat is na het incident afgezet en de politie doet onderzoek.
Meer info volgt.
De straat is na het schietincident grotendeels afgezet.
De straat is na het schietincident grotendeels afgezet. © Luciano de Graaf