Arnhem en omstreken

Zo ben je op tijd bij The Streamers in GelreDome

The Streamers tijdens hun online concert bij Paleis Noordeinde in Den Haag.
The Streamers tijdens hun online concert bij Paleis Noordeinde in Den Haag. © ANP
ARNHEM - De band met daarin bijna twintig bekende Nederlandse artiesten, The Streamers, geeft komend weekend drie concerten in GelreDome in Arnhem. Optredens in het stadion zorgen steevast voor verkeersdrukte, files op de parkeerterreinen en in het openbaar vervoer. Zo kom je er en - nog belangrijker - zo kom je op tijd.
Wie met de auto naar het concert van onder meer Guus Meeuwis, Miss Montreal en Suzan & Freek komt, kan van tevoren een parkeerkaart aanschaffen. Dit kan voor zes verschillende parkeerplaatsen, waarvan er al drie zijn uitverkocht. Dus wie nog een plekje wil, moet niet te lang twijfelen.

Hier parkeer je het goedkoopst

Bij GelreDome zelf parkeren kost uiteraard het meest. Goedkoper parkeren kan bijvoorbeeld bij Burgers' Zoo, Landmark (oude OHRA) of Rijkerswoerd. Vooraf een parkeerticket kopen via Ticketmaster is een stuk goedkoper dan op de dag zelf.
De loopafstand tot het stadion verschilt per plaats. Voor sommige locaties geldt dat je naar het stadion wordt gebracht met een pendelbus. Let wel op: vanaf sommige parkeerlocaties gaat de laatste pendelbus al om 19.00 uur.
Tijdens eerdere concerten bleek uit reacties van het publiek nogal eens dat er te weinig pendelbussen gingen en mensen geruime tijd moesten wachten op hun lift naar het stadion. Wees dus op tijd op de parkeerplaats.

Openbaar vervoer

Concertbezoekers die voorkeur geven aan het openbaar vervoer en dus met de trein en/of bus naar GelreDome komen, kunnen uitstappen bij bushalte GelreDome. Vanaf het centraal station in Arnhem stoppen bus 7, 11 en 311 bij deze halte. Let op: de laatste bus terug naar het station vertrekt om 00.47 uur.

Unieke show

Het is pas de tweede liveshow van de band. The Streamers stonden vorig jaar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De gelegenheidsband werd populair tijdens de coronalockdown, toen ze online gratis concerten gaven vanuit Carré, Paleis Noordeinde, De Kuip en De Efteling. Tijdens de shows in het GelreDome zijn ook gastartiesten present: Flemming, Emma Heesters, Zoë Tauran en Claude.
De bijna twintig artiesten tellende gelegenheidsband bestaat uit Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Nick Schilder, Snelle, Suzan & Freek, Rolf Sanchez, Ronnie Flex, Thomas Acda, Typhoon, Diggy Dex, Miss Montreal, Simon Keizer, Paul de Munnik, Danny Vera, VanVelzen en Paul de Leeuw. De manager van het geheel is Frank Lammers.