Noord-Veluwe / Gelderse Vallei

Dj Bas maakt 3000ste radioshow: 'Kom vooral langs'

Bas Tempels tijdens zijn 3000e uitzending
Bas Tempels tijdens zijn 3000e uitzending © Omroep Gelderland
PUTTEN - Radiomaker Bas Tempels maakt vandaag zijn 3000ste uitzending op Radio Veluwe FM. Maar helemaal alleen is Tempels nooit tijdens zijn uitzending. Iedereen die er maar zin in heeft kan aanschuiven. "We hebben vier plekken vrij, dus als je wat te melden hebt, ben je altijd welkom", vertelt Tempels.
Volgens Tempels zijn er in de regio Putten, Harderwijk en Ermelo veel trouwe luisteraars. "We krijgen elke ochtend zo'n 150 tot 200 appjes, los van de mailtjes."
Ook kunnen de luisteraars langskomen in het dorpshuis in Putten om aan te schuiven in de studio. "Als je wat te melden hebt, schuif je maar aan", lacht Tempels.

Nieuws in een ander jasje

Sinds 2012 maakt Tempels iedere ochtend van 07.00 tot 12.00 uur de radioshow De Wereld wordt wakker. "Ik vind het heerlijk en ben altijd al met muziek bezig geweest", zegt Tempels.
Ik breng nieuws op mijn eigen manier, satirisch of juist positief
Veluwe FM is een publieke lokale omroep, dus naast plaatjes draaien brengt het station ook het nieuws onder de aandacht. "Maar het nieuws is niet om over naar huis te schrijven", lacht Tempels. "Ik doe het op mijn eigen manier met een kwinkslag, satirisch of in een ander jasje door het juist positief te brengen."
3000 radio-uitzendingen in Putten