Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Jax (16) wordt al een week vermist

Jax Piek (16) wordt sinds een week vermist.
Jax Piek (16) wordt sinds een week vermist. © privéfoto
ZUTPHEN - De familie en vrienden van de 16-jarige Jax Piek zijn radeloos. Het meisje wordt sinds 11 oktober vermist uit de omgeving van Zutphen. Ze is nadien wel gezien, maar nog niet teruggekeerd. De politie zegt dat de vermissing de aandacht heeft.
De familie zegt het vermoeden te hebben dat Jax in de richting van Ochten of Arnhem is vertrokken. Jax' moeder legt op Facebook uit dat haar dochter 'foute vrienden' heeft, die haar van drugs zouden voorzien. Het meisje verbleef volgens haar moeder in een jeugdinstelling, toen ze een week geleden vertrok.
Jax is ongeveer 1 meter 65 lang en heeft blond haar. Ze zou nog zijn gezien bij een woonvoorziening voor jongvolwassenen, maar daar weer zijn weggegaan omdat logees daar niet mogen blijven. Daarna is ze mogelijk in de richting van Arnhem vertrokken. De moeder zegt te hopen dat mensen 112 bellen, wanneer ze haar dochter zien.

Politie bekend met situatie

De politie zegt dat de vermissing bij hen is gemeld en dat er pogingen worden gedaan het meisje te herenigen met haar familie. Per vermissing maakt de politie altijd de afweging of deze als urgent of niet-urgent wordt bestempeld en welke middelen worden ingezet om iemand terug te vinden.
In dit specifieke geval zegt de politie dat de vermissing van de Jax de aandacht heeft en dat naar haar wordt uitgekeken.
Ieder jaar krijgt de politie duizenden meldingen van vermissingen. Wat kan en mag de politie doen rondom een vermissing? In 2021 schreven we daar dit artikel over: