liveblog | 18 oktober 2023

Motorrijder gewond • man opgepakt voor rookbom

Op zoek naar actueel 112-nieuws in Gelderland? Je vindt het in ons 112-liveblog. Dat geeft een snel overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023, 19:15 uur
19:15

Motorrijder gewond

Er heeft woensdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een motor in het buitengebied van Duiven, op de kruising van de Giesbeeksestraat en de Kerkstraat.
De motorrijder kwam vanuit de Giesbeeksestraat, terwijl de automobiliste vanuit de Kerkstraat kwam. De automobiliste zag de motor over het hoofd, wat resulteerde in een botsing. De motorrijder raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.
Er was aanzienlijke schade aan de voertuigen. De politie voert een onderzoek uit naar het incident.
De motorrijder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De motorrijder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. © Roland Heitink
18:17

Mannen opgepakt voor rookbom

De politie heeft een 22-jarige man uit Heerde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de rookbommen tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles op 17 september. Ook is er een 23-jarige man uit Dalfsen opgepakt. Beide mannen zitten vast.
Tijdens het Eredivisie-duel op 17 september ontstond rook in het uitvak waar de fans van Go Ahead Eagles zich bevonden. Door de rook konden zij tijdelijk niets zien van de wedstrijd. Het vermoeden is dat de rookbommen voorafgaand aan het duel zijn geplaatst door PEC-fans en op afstand zijn bediend.
Het uitvak waarin supporters van Go Ahead Eagles stonden.
Het uitvak waarin supporters van Go Ahead Eagles stonden. © Orange Pictures.
16:00

Dode bij ongeluk op terrein instelling

Op het terrein van Pro Persona in Wolfheze is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een persoon kwam daarbij om het leven. Dat bevestigt een woordvoerder van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg.
De plek van het ongeval is afgezet
De plek van het ongeval is afgezet © Roland Heitink
15:30

Ongeluk op A1

Op de A1 bij Apeldoorn is woensdagmiddag een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen en een auto. Eén rijstrook is afgesloten, waardoor er een flinke file is ontstaan.
Twee inzittenden van de auto worden nagekeken door het ambulancepersoneel.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk, maar op beelden is te zien dat de auto tegen de vangrail gedrukt is. Volgens een correspondent gebeurde het ongeluk op de plek waar werkzaamheden zijn aan de A1, en waar de rijstroken versmald zijn.
De inzittenden van de auto worden gecontroleerd door het ambulancepersoneel.
De inzittenden van de auto worden gecontroleerd door het ambulancepersoneel. © Rens Hulman
11:11

Jax (16) wordt vermist

De familie en vrienden van de 16-jarige Jax Piek zijn radeloos. Het meisje wordt sinds 11 oktober vermist uit de omgeving van Zutphen. Ze is nadien wel gezien, maar nog niet teruggekeerd. De politie zegt dat de vermissing de aandacht heeft.
07:35

Ernstig ongeval in Ede

Op de Rijksweg in Ede, nabij de Raadhuisstraat, is woensdagochtend een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Volgens een 112-verslaggever reed de bestuurder rond 6.45 uur met zijn auto op een boom en raakte hij daarbij bekneld. De brandweer heeft met de hulp van politieagenten de man uit de auto bevrijd. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Ede, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De weg is afgesloten voor verkeer.
De bestuurder raakte bekneld in het voertuig
De bestuurder raakte bekneld in het voertuig © Persbureau Heitink