Noord-Veluwe

A28 vanaf vanmiddag weer volledig dicht

File op A28
File op A28 © archief ANP
HARDERWIJK - De A28 bij knooppunt Hoevelaken is vanaf woensdag 16.00 uur tot donderdag 5.00 uur volledig dicht vanwege asfalteringswerkzaamheden. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Midden-Nederland.
Op het moment is een rijstrook afgesloten vanwege een spoedreparatie. Er wordt een gat in het asfalt hersteld. De schade is ontstaan doordat zand onder het wegdek is weggespoeld. Daarom was de snelweg van maandagavond tot dinsdagochtend ook al geheel dicht.

'Gat groter geworden'

"We hebben een aantal maanden geleden al geconstateerd dat het zand was weggespoeld", aldus de woordvoerder. "We hebben toen barriers geplaatst. De reparatie was ingepland in de week van 23 november, maar door de hevige regenval van de afgelopen dagen is het gat groter geworden."
Dinsdag werd de oorzaak duidelijk: "De hemelwaterafvoer werkt niet goed. Dat wordt vanavond (dinsdag, red.) hersteld. Dan is is er een rijstrook afgesloten." Woensdagmiddag gaat de A28 dus weer helemaal dicht om nieuw asfalt aan te kunnen brengen. "Donderdag om 5.00 uur gaat de snelweg dan weer helemaal open", stelt de woordvoerder van Rijkswaterstaat.
Omrijden kan via Apeldoorn over de A50 en de A1, zo adviseert de ANWB. Maandag stonden er ook al lange files op de A28, toen door het gat in de weg.