Rivierengebied

Opvang Oekraïners in Maasbommel op andere locatie

Het pand aan de Raadhuisdijk.
Het pand aan de Raadhuisdijk. © RN7
MAASBOMMEL - Het plan om het pand aan de Raadhuisdijk 18 gereed te maken voor de opvang van dertig Oekraïense vluchtelingen gaat niet door, laat de gemeente West Maas en Waal weten. Tijdens een informatieavond kwamen bezwaren van inwoners naar voren en werden er vraagtekens gezet over de verkeersveiligheid.
Begin oktober gaf de gemeente West Maas en Waal aan dat het pand aan de Raadhuisdijk 18 in gereedheid wordt gebracht voor de opvang van 30 Oekraïense vluchtelingen. Dit op verzoek van de Rijksoverheid. Hiervoor was op woensdag 11 oktober een informatiebijeenkomst in Het Hanzehuys in Maasbommel georganiseerd.

'Deze locatie is passender'

Tijdens de informatieavond kwamen bezwaren van de inwoners naar voren over onder andere de geschiktheid van het pand en de locatie. Ook werden er vraagtekens gezet over de verkeersveiligheid van het pand aan de Raadhuisdijk.
In de loop van de avond bleek dat er in Maasbommel een andere locatie beschikbaar is. Het gaat om een pand aan de Bovendijk. "Deze locatie is passender", zegt de gemeente. Er is besloten niet door te gaan met het pand aan de Raadhuisdijk. De gemeente gaat de andere mogelijkheden onderzoeken.
De gemeente staat klaar voor inwoners die vragen hebben. Er is een webpagina aangemaakt: www.westmaasenwaal.nl/steun-oekraine. Inwoners kunnen bij vragen ook mailen naar. oekraine@westmaasenwaal.nl. "Een medewerker van de gemeente neemt dan contact op."