Gelderse Vallei

Zwemclub rouwt na plotselinge dood Lian (51)

De dodelijke aanrijding gebeurde maandag op de Maanderbroekweg.
De dodelijke aanrijding gebeurde maandag op de Maanderbroekweg. © Persbureau Heitink/ANP (beeldbewerking Omroep Gelderland)
EDE - Bij zwem- en waterpolovereniging Polar Bears in Ede wordt gerouwd na het overlijden van Lian Wiggers. De 51-jarige Edese kwam maandag om het leven bij een aanrijding in het buitengebied tussen Ede en Bennekom.
Rond 17.10 uur ging het mis op de Maanderbroekweg. Lian, getrouwd en moeder van drie kinderen, fietste via die weg naar huis en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een landbouwmachine. Enkele uren later kwam het vreselijke nieuws binnen bij Polar Bears dat hun geliefde verenigingslid was overleden bij de aanrijding. Voorzitter Angelique Jonker noemt het onwerkelijk en nauwelijks te bevatten.
"Voor de familie is dit het ergste wat hen kon overkomen", zegt de voorzitter, die de nabestaanden kracht en steun toewenst in deze moeilijke tijd. Jonker zegt dat Lian diep gemist zal worden, ook binnen de vereniging waar ze zich bijzonder voor inspande.

Duizendpoot binnen de vereniging

De Edese verrichtte tal van taken voor Polar Bears. "Ze was verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het opstellen van het juryrooster, teammanager en zelfs scheidsrechter. Maar ze deed nog meer: ze hield onze website up-to-date, was programmeur, creatief brein, ontwerper van templates, organisator, noem maar op", aldus voorzitter Jonker.
Volgens de voorzitter was Lian een onmisbare schakel binnen de zwem- en waterpolovereniging. "Ze zette zich altijd vol overgave in, soms met een beetje gemopper vanwege de omvang van het werk, maar ze was altijd onze reddende engel wanneer er ergens problemen opdoken. We zullen haar tomeloze inzet, haar enthousiasme en bovenal haar warme persoonlijkheid enorm missen binnen de club."

Ruimte voor rouw en herinneringen

Polar Bears zet de deuren van het clubhuis dinsdag- en woensdagavond speciaal open voor alle leden, om het verlies van Lian te verwerken en herinneringen aan haar op te halen. In overleg met de familie wordt besloten hoe ze verder wordt herdacht. "En we leggen een condoleanceregister neer, zodat iedereen die dat wil dat kan tekenen", voegt Jonker toe.

Bij de fatale aanrijding was ook een 19-jarige man uit Bennekom betrokken. Hij zat achter het stuur van het landbouwvoertuig dat het slachtoffer raakte. De politie zegt nog bezig te zijn met het onderzoek.