liveblog | 17 oktober 2023

Schuur in vlammen op • gewonde bij botsing

Op zoek naar actueel 112-nieuws in Gelderland? Je vindt het in ons 112-liveblog. Dat geeft een snel overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 oktober 2023, 21:47 uur
21:47

Schuur in vlammen op

Een pas gebouwd schuurtje aan de Prins Bernhardstraat in Silvolde is dinsdagavond in vlammen opgegaan. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse, maar het gebouwtje kon als verloren beschouwd worden. Er zijn geen mensen gewond geraakt, laat een videocorrespondent weten.
De brandweer kan niets zeggen over de oorzaak van de brand, maar zegt wel dat er elektrische fietsen in de schuur stonden.
Bij de brand kwam veel rook vrij.
Bij de brand kwam veel rook vrij. © 112achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
18:00

Verkeershinder door autobrand

Op de A30 heeft ter hoogte van Lunteren enige tijd een auto in brand gestaan. De bestuurder kreeg op tijd zijn auto aan de kant. Volgens een videocorrespondent ter plaatse hielp een vrachtwagenchauffeur vervolgens met blussen.
De hulpdiensten kwamen ook in actie en hebben nageblust. Er zijn geen gewonden gevallen. Het verkeer ondervond enige hinder van de brand. Er ontstond een kleine file.
De hulpdiensten in actie.
De hulpdiensten in actie. © Persbureau Heitink
17:15

Gewonde bij botsing in Ede

Op de N224 bij Ede zijn twee auto's op elkaar gebotst. Volgens een videocorrespondent ter plaatse is een van de bestuurders gewond geraakt.
De schade aan beide voertuigen is flink. Een van de auto's belandde zelfs op de kant in de berm. Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.
De schade aan beide voertuigen is groot.
De schade aan beide voertuigen is groot. © Persbureau Heitink
12:00

Agent niet levensbedreigend gewond na ongeluk met dienstwapen

De politieagent die maandagochtend naar het ziekenhuis werd gebracht na een ongeluk met een dienstwapen in Varsseveld, is niet levensbedreigend gewond geraakt. Dat meldt de politie dinsdag.
Het dienstongeval, zoals de politie het noemt, gebeurde in het huis van de agent aan De Singel. Details worden niet gedeeld.
10:46

Illegaal vuurwerk in Winterswijk

De politie heeft maandag een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning in Winterswijk. Het vuurwerk lag in een kartonnen doos in de kelder, laat de politie weten via Instagram. Tussen het inbeslaggenomen vuurwerk lag knalvuurwerk met de naam Cobra 6, dat officieel verboden is in Nederland. Ook vond de politie vlinders en overig illegaal knalvuurwerk.
Het illegale vuurwerk in Winterswijk.
Het illegale vuurwerk in Winterswijk. © Jeugdagent Winterswijk / Instagram
10:00

Getuigen gezocht van explosie

De politie zoekt getuigen van de explosie in een appartement aan het Schepen van Doorninckpad in Arnhem, gistermiddag. De enorme knal, mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk, was rond 16.00 uur te horen.
"Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom. Dat geldt ook nadrukkelijk voor beeldmateriaal", aldus de politie. Hoewel er op het moment van de explosie mensen in de woning aanwezig waren, raakte er niemand gewond. "Dat neemt niet weg dat de dader(s) een groot risico hebben genomen", benadrukt de politie. Ze neemt de zaak dan ook hoog op.
Door de ontploffing ontstond er schade aan de woning. Er sneuvelde onder meer een ruit.
De explosie veroorzaakte veel schade aan de woning
De explosie veroorzaakte veel schade aan de woning © Persbureau Heitink