Rivierengebied

Voetballertjes jagen hun droom na in Elst

De kinderen doen hun uiterste best.
De kinderen doen hun uiterste best. © Omroep Gelderland
ELST - Zo'n zestig jongens en meisjes haalden vandaag alles uit de kast om aan te tonen dat zíj de nieuwe Messi zijn. De voorrondes van het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Voetbaltechniek (NKV) waren vandaag in het sportpark in Elst.
"Heeft u al iemand gescout?", vraagt één van de spelertjes nieuwsgierig aan organisator Fons van den Brande. Hij probeert vanaf de zijlaan de talentjes ertussenuit te halen. "Ja, een paar van jullie springen eruit", antwoordt Van den Brande geheimzinnig. En dus houdt het deelnemertje de bal nog maar weer hoog, om zo wat extra indruk te maken.

Messi

"Ja, dit zouden de nieuwe Messi's moeten zijn", zegt de organisator, kijkend naar de zestig deelnemers. "Meestal heb je het binnen een paar minuten al wel gezien hoor." Volgens hem kun je aan soms hele jonge spelers al zien dat ze het echt in zich hebben. "Schijnbewegingen maken of hun lichaam zo bewegen dat de ander op het verkeerde been komt te staan."
Van den Brande organiseert het Kampioenschap Voetbaltechniek al jaren. Uit eerdere edities zijn bekende spelers als Frenkie de Jong (FC Barcelona), Sam Lammers (Glasgow Rangers), Sven Rutjes (de Graafschap) gekomen. "Misschien zitten die er vandaag ook wel tussen", concludeert Van de Brande.
Kijk hier hoe de spelers het doen:
Kampioenschap Voetbaltechniek

De voorrondelocaties van het NKV in Gelderland zijn onder andere: DCS Zevenaar (16 oktober), Spero Elst (16 oktober), FC Dinxperlo (17 oktober), Eldenia Arnhem (17 oktober), DVV Duiven (19 oktober), Pax Hengelo (20 oktober), OVC'85 Oosterbeek (20 oktober) en GSV'38 Giesbeek (15 november).

De beste spelers van die voorrondes gaan naar de finaledag van het NKV, op 15 en 16 juni in Cuijk. En daar zijn vaak ook scouts van clubs aanwezig.