liveblog | 15 oktober 2023

Loodsen in vlammen op • gewonde bij zware aanrijding

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2023, 20:20 uur
zondag 15 oktober 2023
20:20

Loodsen gaan in vlammen op

Aan de Zuidgang in Groenlo zijn zondagavond twee loodsen in vlammen opgegaan. De schade is groot, want er stonden meerdere machines in. Ook lagen er bouwmaterialen in opgeslagen, meldt de brandweer.
De brand woedde op een stuk braakliggende grond op een nieuw industrieterrein. In de directe omgeving zijn nog geen bedrijven. De brandweer heeft het vuur geblust. De rook die vrijkwam, was op de N18 te zien.
Het lijkt erop dat er sprake is van brandstichting. De politie start een onderzoek.
In deze loodsen woedde zondagavond brand.
In deze loodsen woedde zondagavond brand. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
20:00

Hoekhuis onbewoonbaar na uitslaande brand

In Arnhem heeft zondagavond een grote brand gewoed in een hoekwoning. De schade is zo groot dat het huis voorlopig onbewoonbaar is.
De vlammen slaan uit de woning
De vlammen slaan uit de woning © Persbureau Heitink
15:00

Gewonde bij zware aanrijding op kruising

Bij een zware aanrijding in Ede is zondagmiddag zeker één gewonde gevallen. Twee auto's botsten rond 14.10 uur hard op elkaar. Dat gebeurde op de kruising van de Keesomstraat en de Einsteinstraat. Door de harde klap raakten beide voertuigen zwaar beschadigd.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, gaat het om een vrouw.
Verkeer vanuit het centrum van Ede liep na het ongeval forse vertraging op omdat handhavers van de gemeente beide rijbanen hadden afgesloten. De precieze toedracht van het ongeval is niet bekend. De politie spreekt met mensen die het zagen gebeuren. Het lijkt erop dat een van de bestuurders door rood is gereden.
10:20

Fietser overleden

De fietser die in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Apeldoorn te water raakte, is overleden. Dat meldt de politie zondag. "Het was een noodlottig eenzijdig ongeluk", zegt een politiewoordvoerder.
10:10

Verkeersdrukte door prijsactie benzinepomp

Een prijsstunt bij een benzinepomp aan de Laan van Westroijen in Tiel heeft zondagochtend voor verkeersdrukte gezorgd. Mensen konden tussen 9.30 en 9.41 uur tanken voor bijna de helft van de normale prijs.
Het bedrijf had zelf gezorgd voor medewerkers die het verkeer in goede banen kon leiden. Ook was er handhaving aanwezig, laat een videocorrespondent ter plaatse weten.
Het verkeer staat vast voor het tankstation in Tiel.
Het verkeer staat vast voor het tankstation in Tiel. © Persbureau Heitink
05:00

Fietser te water

De hulpdiensten zijn vannacht massaal uitgerukt voor een ongeluk in het centrum van Apeldoorn. Een man was met zijn fiets in het water terechtgekomen.
Even na middernacht werd er melding gemaakt, omdat voorbijgangers een man zagen liggen in de Apeldoornse Grift, ter hoogte van de Deventerstraat. Naast meerdere politiewagens, twee ambulances en meerdere brandweerwagens werd er ook een traumahelikopter opgeroepen.
Agenten die al in de buurt waren hebben de man uit het water gehaald en hebben eerste hulp verleend. Daarna heeft het ambulancepersoneel de zorg overgenomen. De brandweer heeft met doeken voorkomen dat voorbijgangers die het centrum ingingen konden toekijken.
De opgeroepen traumahelikopter landde op een grasveld langs de A50. De man is onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht naar het ongeluk en gaat uit van een eenzijdig ongeval. Waardoor de man te water raakte is niet bekend.
De brandweer schermde de plek van het ongeluk in Apeldoorn af met doeken.
De brandweer schermde de plek van het ongeluk in Apeldoorn af met doeken. © Luciano de Graaf