Stedendriehoek

Slachtoffer dodelijk steekincident Zutphen is 21-jarige man

Het steekincident speelde in de omgeving van de Gerard Doustraat in Zutphen.
Het steekincident speelde in de omgeving van de Gerard Doustraat in Zutphen. © Persbureau Heitink
ZUTPHEN - Het slachtoffer dat woensdagavond is overleden na een steekpartij in Zutphen is een 21-jarige man. Dat meldt de politie zaterdag. Een andere 24-jarige man raakte gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij is na het incident aangehouden door de politie.
De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit voorlopig nog vast. De burgemeester van Zutphen liet tijdens een bijeenkomst voor de buurt vrijdagavond weten dat beide mannen uit de buurt komen.
De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het steekincident. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die hebben gezien wat er woensdagavond om 21.30 uur gebeurde in de omgeving van de Gerard Doustraat. De politie zei eerder al te vermoeden dat er sprake is geweest van een conflict tussen de 21-jarige en 24-jarige man.

Buurt kon emotie uiten

Vrijdagavond was er in een kerk in de buurt een bijeenkomst voor mensen uit de wijk. Er kwamen ruim twintig mensen op af, liet burgemeester Wimar Jaeger weten. Hij zegt dat de avond echt draaide om het uiten van emoties en het delen van gevoelens.
"Ze kennen elkaar en de zaak gaat over buren, bekenden. Mensen kennen de slachtoffers, of daders, maar hoe men het wil zien. Toen ik het woord nam, wilde ik de mensen een hart onder de riem steken. Ik heb wat dingen gezegd. De bewoners zijn geschrokken en hebben zorgen. Er waren een heleboel politiewagens in de wijk waar begrijpelijke vragen over zijn", aldus de burgemeester.