liveblog | 14 oktober 2023

Ravage na botsing • fietser ernstig gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2023, 17:30 uur
zaterdag 14 oktober 2023
17:30

Ravage na harde botsing

Twee personenauto's zijn zaterdagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een harde botsing op de Apeldoornseweg in Apeldoorn.
Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. Hulpdiensten waren na de melding snel ter plaatse. Beide bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, testte een van de automobilisten positief op drugsgebruik. Agenten zouden de vrouw mee hebben genomen naar het politiebureau.
De auto van de andere bestuurder is volgens de correspondent in beslag genomen voor technisch onderzoek.
De schade aan beide auto's is groot
De schade aan beide auto's is groot © Luciano de Graaf
17:00

Auto belandt in sloot

In het dorp Wadenoijen in de gemeente Tiel is zaterdagmiddag een auto in een sloot beland. Dat gebeurde na een aanrijding met een andere wagen op de kruising van de Dreef en de Ophemertsestraat. De toedracht is niet bekend.
Bij het ongeval raakte niemand gewond. Beide voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.
De auto moest uit de sloot worden getakeld.
De auto moest uit de sloot worden getakeld. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
14:05

Jongeren schieten met nepwapen

Een jongen en een meisje zijn vrijdagmiddag op de Gelderse Rooslaan in Arnhem aangehouden na een melding over een schietincident. Dat laat de politie zaterdag weten.
De politie rukte na de melding uit met kogelwerende vesten. Er was in de lucht geschoten, maar na onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan.
De twee minderjarigen zijn meegenomen naar het politiebureau en later heengezonden.
Politie ter plaatse na melding over schietincident
Politie ter plaatse na melding over schietincident © Persbureau Heitink
11:10

Slachtoffer steekpartij is 21-jarige man

Het slachtoffer dat woensdagavond is overleden na een steekpartij in Zutphen is een 21-jarige man. Dat meldt de politie zaterdag. Een andere 24-jarige man raakte gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij is na het incident aangehouden door de politie.
09:00

Fietser ernstig gewond

Op de Postweg in Lunteren heeft zaterdagochtend rond een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers op het fietspad.
Twee ambulances en een traumahelikopter werden op geroepen. Het slachtoffer is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere fietser kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
De politie heeft de plek van het ongeluk afgezet met linten. De Verkeersongevallen analyse komt ter plaatse om onderzoek te doen.
Eén fietser moest met spoed naar het ziekenhuis.
Eén fietser moest met spoed naar het ziekenhuis. © Persbureau Heitink
07:19

Boom op weg

Op de Amersfoortseweg (N344) tussen Apeldoorn en Hoog Soeren is vrijdagavond een boom op de weg terechtgekomen door het slechte weer.
De boom is rond 23.00 uur omgevallen door het slechte weer en blokkeerde de provinciale weg en het naastgelegen fietspad. De opgeroepen brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd zodat de weg en het fietspad weer begaanbaar waren.
Het verkeer tussen Apeldoorn en Hoog Soeren werd langs het incident geleid. Dit zorgde voor enige verkeershinder.
De boom blokkeerde de weg tussen Apeldoorn en Hoog Soeren.
De boom blokkeerde de weg tussen Apeldoorn en Hoog Soeren. © Luciano de Graaf