Stedendriehoek / Achterhoek

Danique (20) staat op de pikante boerinnenkalender

Danique uit Lochem vond het heel leuk om mee te werken aan de boerinnenkalender.
Danique uit Lochem vond het heel leuk om mee te werken aan de boerinnenkalender. © eigen foto
LOCHEM - Boerin Danique Pardijs uit Lochem staat op de Boerinnenkalender van 2024. Ze wilde er altijd al aan meewerken en dat is nu eindelijk gelukt. Ze is zo trots als een pauw op het eindresultaat.
In 2011 zag de boerinnenkalender het levenslicht. Het initiatief ontstond om het ambacht van boer(in) wat positiever neer te zetten en vooroordelen over ‘lompe’ boerinnen de kop in te drukken. Daarnaast was het een reactie op een onthulling vanuit de Alpenlanden waar zogenaamde boerinnen op kalenders professionele modellen bleken te zijn.
Danique werkte met plezier mee aan de editie van komend jaar. "Ik heb nooit gedroomd van een carrière als model, maar toen ik jong was wilde ik al meedoen aan de kalender. Elk jaar zag ik 'm voorbijkomen en hangen en het leek me vet om er ook op te staan. Mijn nicht deed vorig jaar al mee en alles er omheen was leuk en beviel me wel", zegt de 20-jarige Lochemse.
Danique poseerde tot haar vreugde met waterbuffels.
Danique poseerde tot haar vreugde met waterbuffels. © eigen foto

Samen met waterbuffels

Wat extra meespeelde, was dat de shoot dit keer gehouden werd op een boerderij met waterbuffels. "Ik ben daar nooit mee in aanraking geweest, maar wilde er altijd al eens mee in aanraking komen. Dat dat nu lukte, daar was ik heel blij mee. Eng? Nee, helemaal niet", aldus Danique, die op de kalender te zien is in de maand maart.
De jonge boerin bracht een koffer met eigen kleding mee naar de fotoshoot en poseerde ook in eigen kleding voor de boerinnenkalender. "De één was me iets te bloot. Toen zeiden ze direct: dan doen we de andere, want je moet je er wel goed bij voelen. Ik werd echt op mijn gemak gesteld. Als je de wereld van het shooten niet kent, ben je denk ik wat terughoudend. Maar heb je het eenmaal door, dan lukt het steeds meer om iets verleidelijker te kijken", lacht ze.
De Lochemse kijkt tevreden terug op de shoot. "Ik ben er heel blij mee, ik vind de foto's heel mooi geworden."
De Nijkerkse Amber (22) schittert ook op de boerinnenkalender. Zij en haar familie houden paarden en zelf studeert ze psychologie.
Er is ook een boerenkalender. Op die kalender staat Martijn van den Bosch (24) uit Doornspijk. Hij deed eerder al zijn verhaal: