liveblog | 13 oktober 2023

Fietsster (14) overleden • voetganger geschept in Ede

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2023, 21:47 uur
21:47

Fietsster (14) overleden

De jonge fietsster (14) die vrijdag werd aangereden op een rotonde in Doetinchem, is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Dat laat de politie weten. Het slachtoffer werd op weg van huis naar school over het hoofd gezien door een automobiliste. Ze kwam ten val en raakte daarbij ernstig gewond.
19:42

Bestelbus schept voetganger

Op de kruising van de Galvanistraat met de Marconistraat in Ede is vrijdagavond een voetganger aangereden door een bestelbus. Mogelijk speelde het slechte weer een rol bij de aanrijding.
Het incident gebeurde rond 19.10 uur. Een 112-correspondent zegt dat het slechte weer vermoedelijk mee heeft gespeeld bij de oorzaak van de aanrijding. De automobilist zou de voetganger door de regen over het hoofd hebben gezien.
De aanrijding gebeurde op de kruising van de Galvanistraat met de Marconistraat in Ede.
De aanrijding gebeurde op de kruising van de Galvanistraat met de Marconistraat in Ede. © Persbureau Heitink
19:05

Zutphen bezorgd na steekpartij

Hulpdiensten bij de plek van de steekpartij.
Hulpdiensten bij de plek van de steekpartij. © Rens Hulman
In Zutphen zit de schrik er goed in na de fatale steekpartij van woensdag. Daarbij raakten twee mannen gewond, van wie er één overleed. Gisteravond hield de gemeente een bijeenkomst. Daarop kregen buurtbewoners de gelegenheid hun zorgen te delen. Burgemeester Wimar Jaeger was erbij en legt aan Omroep Gelderland uit hoe de avond verliep.
16:49

Meisje (14) ernstig gewond

Bij een aanrijding op de rotonde bij het Zaagmolenpad in Doetinchem is vrijdagochtend een 14-jarig meisje uit Wehl ernstig gewond geraakt. De politie roept mensen die iets van het ongeluk hebben gezien op zich te melden.
16:24

Chalet blijft langer op slot

De burgemeester van Barneveld heeft besloten een chalet op een camping Voorthuizen drie maanden langer gesloten te houden. Eind september werd in het chalet een grote partij drugs gevonden, een geladen vuurwapen, scherpe patronen en 37,5 kilo zwaar vuurwerk.
De burgemeester vindt dat ontoelaatbaar. "Zeker in een omgeving als een recreatiepark, waar bijvoorbeeld ook kinderen verblijven. Drugscriminaliteit brengt verder vaak ook andere vormen van misdaad met zich mee, zoals geweld en bedreigingen. Met de sluiting geven we het signaal af dat dit in onze gemeente onacceptabel is."
16:17

Hennep gevonden

De politie heeft deze week een hennepkwekerij ontdekt in een appartementencomplex aan het Zoutkeetstraatje in Tiel. Via Facebook laat de politie weten dat de elektriciteitsmeter werd gemanipuleerd.
De hennepkwekerij.
De hennepkwekerij. © Politie Tiel / Facebook