Gelderse Vallei / Stedendriehoek

Oppas op vakantie verkracht, vader (37) van gezin de cel in

De toen 20-jarige vrouw werd in de slaapkamer gedwongen tot seksuele handelingen.
De toen 20-jarige vrouw werd in de slaapkamer gedwongen tot seksuele handelingen. © Kristin Vogt via Pexels
Een 37-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het verkrachten van de oppas van zijn gezin. Tijdens een zomervakantie in Frankrijk dwong hij het slachtoffer seksuele handelingen te ondergaan.
De nu 20-jarige vrouw ging in juli 2019 als oppas mee met het gezin naar Beausoleil in Frankrijk. In de nacht ging de man naar de kamer van het slachtoffer. Daar dwong hij haar tot seksuele handelingen.
De rechtbank zegt dat de man, die voormalig directeur is van een vakantiepark, geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. Hij maakte misbruik van de kwetsbaarheid van het slachtoffer vanwege haar leeftijd, het feit dat zij ver van huis was, van zijn overwicht op haar en van het vertrouwen dat zij in hem mocht hebben. Ook wist hij dat het slachtoffer flink wat alcohol had gedronken.

Tweede man betrokken

De man is niet de enige die veroordeeld is voor de verkrachting van de oppas. Een 43-jarige man uit Oosterbeek, die een collega en vriend was van de andere man en destijds ook in de buurt op vakantie was met zijn gezin, vergreep zich eveneens aan de oppas. Ruim een jaar geleden veroordeelde de rechtbank deze man al tot tweeënhalf jaar cel. Naast hun celstraffen moeten de mannen ook ieder 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de oppas.