Stedendriehoek

Mannen krijgen rake klappen bij sussen ruzie in Apeldoorn

De ruzie in Apeldoorn.
De ruzie in Apeldoorn. © politie/Plaats Delict
APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft hulp nodig bij het zoeken naar een verdachte van een mishandeling. Die was begin dit jaar in de binnenstad. Twee mannen die een ruzie wilden sussen werden te grazen genomen. Vier van de vijf verdachten staan al in de boeken van de politie, maar waar is die laatste vechtersbaas?
Update: we hebben de video offline gehaald.
In januari van dit jaar liep een ruzie uit de hand. Daarbij werd met een mes gezwaaid. Twee mannen kwamen tussenbeide, maar werden toen zelf het mikpunt van de vechtersbazen.
"Ik ben ertussen gaan staan", zegt een van hen in Plaats Delict. "Heb de mensen een beetje uit elkaar geduwd en het volgende moment was ik zelf slachtoffer. Ik werd van meerdere kanten aangevallen. Dan hoop je dat het snel is afgelopen."
Zijn kameraad vertelt: "We riepen eerst nog van afstand: kappen nu. We sprongen ertussen en de groep keerde zich tegen ons. Het werd heel angstaanjagend."
De eerste verdachte kon destijds direct worden aangehouden, want die liep recht in de armen van agenten. Van de tweede achterhaalde de politie door onderzoek zijn personalia. De derde en vierde verdachte kozen eieren voor hun geld en meldden zich.
De laatste verroert zich niet. "Alle vier willen niet zeggen wie nummer vijf is", zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023020966.