Stedendriehoek

Dodelijke steekpartij: 'Hij viel door de deur bij mij naar binnen'

Buurtbewoners in gesprek met de wijkagent.
Buurtbewoners in gesprek met de wijkagent. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Bij de dodelijke steekpartij in Zutphen woensdagavond heeft één van de betrokken mannen zwaargewond aangebeld bij een bewoner.
De bewoner, die anoniem wil blijven, doet zijn relaas: "Ik was net klaar met het schoonmaken van het halletje", vertelt de man aan een verslaggever van Omroep Gelderland. "Ik was net thuisgekomen toen er bij mij werd aangebeld. Een man onder het bloed stond voor mij en viel meteen ruggelings door de geopende deur naar binnen."

'Meerdere bloedende steekwonden'

Hij had vijf, zes bloedende steekwonden aan de voorkant van zijn lichaam en één in zijn rug. Ik heb direct 112 gebeld." Al snel zijn de hulpdiensten bij de woning in de omgeving van de Gerard Doustraat en de Berkenlaan.
De hulpdiensten kwamen naar de plek van de melding en troffen in die omgeving twee gewonde personen aan. Aan hen is direct hulp geboden, maar één van de betrokkenen is desondanks overleden. De tweede persoon is naar het ziekenhuis gebracht en daar formeel aangehouden door de politie. Volgens de politie hadden de twee mannen ruzie, maar de reden is vooralsnog onbekend.
"Ik schat de man op een jaar of twintig, maar ik weet niet of deze jongeman degene is die gewond naar het ziekenhuis is gebracht", aldus de bewoner. De politie zou donderdagmiddag nog een keer langskomen en heeft slachtofferhulp aangeboden aan de bewoner.

Gewonde aangehouden

Eén van de twee mannen is dus, ondanks de die avond verleende hulp, overleden. De andere man is gewond naar het ziekenhuis overgebracht en daar door de politie formeel aangehouden.
's Avonds en 's nachts heeft de politie een sporenonderzoek gedaan. Deze donderdag is er nog een buurtonderzoek gaande.
Ook organiseert de gemeente Zutphen donderdagavond een bijeenkomst voor buurtbewoners van de wijk in kwestie.
Meer 112-nieuw brengen we in ons liveblog: