Liemers / Arnhem en omstreken

Man getaserd bij aanhouding

Een agent met een taser.
Een agent met een taser. © ANP
ZEVENAAR - De politie in Zevenaar heeft dinsdag een stroomstootwapen gebruikt om een man met een mes aan te houden. Het voorval begon met een melding van een lekgestoken autoband, maar liep naarmate de tijd vorderde uit de hand.
"Wij kregen een melding van een lekgestoken band in Zevenaar", vertelt de politie zelf op social media. "De eigenaar van de auto met de lekke band heeft een signalement van de verdachte en het steekwapen aan ons doorgegeven."
Hierop kwam de politie dinsdagochtend al snel bij de woning van de verdachte terecht. Het gaat om een man van 31 jaar. Ze kregen de man 'al pratend' uit zijn huis. Maar toen sloeg hij om onduidelijke redenen op de vlucht.

'Weigerde medewerking'

"De verdachte negeerde ons verzoek tot stilstaan en onze waarschuwingen volledig", vervolgt de politie. "Hij bleef medewerking bij zijn aanhouding voor vernieling weigeren."
De politie besloot hierop om een stroomstootwapen te gebruiken. Eerst bleef het bij een waarschuwing. Volgens agenten bleef de verdachte tegenwerken. "Hierop hebben wij de taser gebruikt", legt de politie uit. De verdachte werd aangehouden.
In de woning van de verdachte werd een 'flink' keukenmes aangetroffen. De man wordt verdacht van vernieling en het 'niet verlenen van medewerking bij aanhouding'. "De man is ingesloten op bureau Arnhem en verhoord. De officier van justitie zal bepalen wat de gevolgen zullen zijn voor de man", besluit de politie.