liveblog | 12 oktober 2023

Botsing werkbus • zwaargewonde man belt aan

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2023, 17:50 uur
17:50

Gereedschap op straat na botsing

Bij een botsing tussen een busje en een auto op de Provincialeweg N327 bij Deil is een persoon gewond geraakt. Door de klap kwam er gereedschap op straat terecht en isolatiemateriaal. Verder werd een boom geraakt bij het ongeval. De ambulancedienst heeft een persoon overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.
Bij een botsing kwam de lading van een werkbusje op straat terecht.
Bij een botsing kwam de lading van een werkbusje op straat terecht. © Persbureau Heitink
13:30

Politie zoekt verdachte in Ede

De politie is op zoek naar een mogelijke straatrover in Ede. Zaterdag 7 oktober liep het slachtoffer rond 17.00 uur op de Horsterweg, nabij zwembad de Peppel. Hij of zij werd aangesproken door de verdachte man. De man had een mes en en wilde spullen van het slachtoffer hebben. De politie is op zoek naar getuigen. Ook de verdachte is zoek.
De verdachte man is ongeveer 20 jaar oud en 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte regenjas met een capuchon.
Wie meer weet, mag zich melden bij de politie.
12:50

Man getaserd

De politie in Zevenaar heeft dinsdag een stroomstootwapen gebruikt om een man met een mes aan te houden. Het voorval begon met een melding van een lekgestoken autoband, maar liep naarmate de tijd vorderde uit de hand.
Ontdek hieronder meer.
12:40

Politie vindt cobra's

De politie heeft afgelopen week een vuurwerkvangst gedaan in Herwijnen. In een woning troffen agenten na een anonieme tip ruim honderd cobra's aan. Er is nog niemand aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak nog.
Een cobra is een stuk vuurwerk waar een felle vlam vanaf komt alvorens het luid ontploft. De politie vermeldt dat bij het bezit van tussen de 100 en 200 cobra's een maximale gevangenisstraf van zes maanden kan worden opgelegd.
12:00

Politie zoekt rechtmatige eigenaar

De politie Arnhem-Noord heeft op social media een foto gedeeld van meerdere telefoons en twee laptops. Ze denken dat de spullen gestolen zijn en zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaar.
Ontdek hieronder meer.
11:25

Zorgen om vermiste man (75)

De politie in Apeldoorn maakt zich zorgen om een man van 75 jaar oud die sinds woensdagavond vermist.
Update: De man is terecht.