Stedendriehoek

Dode en gewonde bij steekpartij

Het steekincident speelde in de omgeving van de Gerard Doustraat in Zutphen.
Het steekincident speelde in de omgeving van de Gerard Doustraat in Zutphen. © Persbureau Heitink
ZUTPHEN - Bij een steekpartij in Zutphen is woensdagavond iemand om het leven gekomen. Een tweede persoon is opgenomen in het ziekenhuis.
De steekpartij speelde rond 21.30 uur in de omgeving van de Gerard Doustraat en de Berkenlaan in Zutphen. De politie zegt te denken dat er sprake is geweest van een conflict tussen de twee betrokken personen.
De hulpdiensten kwamen naar de plek van de melding en troffen in die omgeving twee gewonde personen aan. Aan hen is direct hulp geboden, maar één van de betrokkenen is desondanks overleden. De tweede persoon is naar het ziekenhuis gebracht en daar formeel aangehouden door de politie.

Getuigen gezocht

De politie laat weten graag te spreken met getuigen van de steekpartij. Ook camerabeelden uit de omgeving kunnen helpen bij het onderzoek.
De politie heeft in de omgeving van de steekpartij een PD-unit opgezet: een mobiel kantoor dat politiemedewerkers makkelijker in staat stelt hun werk te doen. Volgens een 112-verslaggever is een groot gedeelte van de nabijgelegen Berkenlaan volledig afgesloten voor onderzoek.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: