Arnhem en omstreken

Lunchroom brandt af, tweetal jaren de cel in

De schade was groot na de brand in lunchroom Rico.
De schade was groot na de brand in lunchroom Rico. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 45-jarige man uit Arnhem en een 46-jarige man uit Roermond gaan vier jaar de gevangenis in voor brandstichting bij lunchroom Rico in Arnhem. In april vorig jaar gooiden ze bakstenen tegen de lunchroom en smeten ze een jerrycan met vloeistof en een molotovcocktail naar binnen.
Door het vuur dat ontstond raakte de lunchroom zwaar beschadigd en moesten mensen die boven de zaak aan de Steenstraat woonden tijdelijk hun huis uit.
De rechtbank veroordeelt de twee mannen, die beiden al een lang strafblad hebben, tot vier jaar cel. Volgens de rechtbank heeft de brandstichting niet alleen impact op de eigenaar van het pand en de bewoners van de bovenliggende woningen, maar zorgde het ook voor gevoelens van onveiligheid in de samenleving.

Veroordeelden ontkennen

Twee weken geleden ontkenden de twee mannen iets met de brandstichting te maken te hebben. De rechtbank zag echter voldoende bewijs op camerabeelden en in aangetroffen vingerafdrukken en DNA.
Het pand van lunchroom Rico aan de Steenstraat staat nog steeds leeg. Wel zijn de gebarsten ruiten vervangen door nieuwe.