Rijk van Nijmegen

Rammstein komt (alweer) naar Nijmegen

Zanger Till Lindemann van Rammstein.
Zanger Till Lindemann van Rammstein. © ANP
NIJMEGEN - De Duitse metalband Rammstein komt volgend jaar naar Nijmegen. Op dinsdag 18 juni 2024 staat de band in Goffertpark, net als in 2022.
Dinsdag werd al duidelijk dat Rammstein tijdens de Europese tournee van 2024 ook ons land aan zou doen. Toen was echter nog onduidelijk in welke plaats dat zou gebeuren. Nu laat de band in een speciale video weten dat Nijmegen de plaats is waar het concert volgend jaar gehouden zal worden.
Rammstein heeft een speciale band met het Goffertpark. Kenners van de muziekscene noemden eerder al de gunstige ligging van Nijmegen, de groei die de stad heeft doorgemaakt op het gebied van evenementen organiseren en de uitstekende faciliteiten als pluspunten voor de stad.

In welke landen speelt Rammstein nog meer?

Naast Nijmegen doet Rammstein tijdens de Europese tournee ook Praag, Dresden, Belgrado, Gelsenkirchen, San Sebastián, Marseille, Barcelona, Lyon, Dublin, Oostende en Kopenhagen aan. Onder de video, die de band op Instagram plaatste, vragen veel teleurgestelde fans zich af waarom Rammstein volgend jaar niet naar Berlijn komt of naar plaatsen in Polen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of de Baltische staten komen.
Rammstein komt wel vaker naar Nederland. Een bezoek aan Gelderland is overigens geen uitzondering. In 1996 stond de band in de Willemeen in Arnhem, vervolgens stond de band in 2002 en in 2009 in GelreDome en speelden de Duitsers in 2004, 2013 en 2022 in Nijmegen.