Gelderland

Bekende Nijmegenaar 'Henniesee' sluit buurtsuper

Hennie Linders is beroemd in Nijmegen.
Hennie Linders is beroemd in Nijmegen. © RN7
NIJMEGEN - Hennie Linders stopt met zijn lokale buurtsuper Jan Linders in Nijmegen-West. De winkel, die overigens geen onderdeel is van de gelijknamige Brabantse keten, staat vooral bekend om zijn speciale producten als 'riefkuukskes' en NEC-merchandise. Eind dit jaar zal de zaak sluiten, meldt zijn vrouw op Facebook.
Linders' vader startte de buurtsuper zo'n 56 jaar geleden aan de Weurtseweg in het Nijmeegse Waterkwartier. Vanwege zijn naam, Jan Linders, kreeg de supermarkt ook deze titel, meldt mediapartner RN7.

Henniesee

Hennie groeide door de jaren heen uit tot een bekende Nijmegenaar, mede als NEC-supporter en door zijn voorbeschouwingen op de wedstrijden van deze club voor de Gelderlander. Bovendien ademde zijn supermarkt NEC met allerlei merchandise van de Nijmeegse club, zoals promotieshirts en NEC-vlaggen. Dit gaf hem tevens de bijnaam Henniesee. Hij verkocht ook vissershoedjes met '100% anti Arnhem' erop. En riefkuukskes dus, koekjes van aardappelen en eieren.
Linders kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen, die er nu voor zorgen dat hij het rustiger aan moet gaan doen. Een winkel runnen past hier niet meer bij.
Twee jaar geleden kwam Linders nog in het nieuws. NEC was toen net naar de Eredivisie gepromoveerd. Linders verkocht speciale shirts om dat te vieren.
NEC-fan rijdt 150 kilometer voor promotieshirtje