liveblog | 11 oktober 2023

Bestuurder rijdt tegen boom • auto total loss

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2023, 22:20 uur
woensdag 11 oktober 2023
22:20

Botsing vrachtwagen, auto total loss

Auto en vrachtwagen botsen op elkaar.
Auto en vrachtwagen botsen op elkaar. © Persbureau Heitink
Een auto en een vrachtwagen zijn op elkaar gebotst op woensdagavond 19:42 op de Sint Annastraat in Nijmegen. De auto is total loss geraakt na de aanrijding en deze is weggesleept met een berger. De deur van de auto is door de brandweer eruit geknipt en de bestuurder is met onbekend letsel meegenomen naar ziekenhuis.
De reden van de botsing tussen de twee voertuigen is nog onbekend. Als gevolg van de aanrijding raakte de dieseltank van de vrachtwagen beschadigd, maar deze lekte geen diesel. De chauffeur van de vrachtwagen is niet gewond geraakt.
22:15

Auto rijdt tegen boom

De bestuurder botste tegen een boom.
De bestuurder botste tegen een boom. © Persbureau Heitink
Een auto reed woensdagmiddag bij een eenzijdig ongeval tegen een boom aan. De auto reed rond 16:40 uur in de baron van nagelstraat in Voorthuizen toen het misging. De bestuurder van de Mercedes is in de ambulance nagekeken op eventuele verwondingen.
06:35

Brand in De Glind

In een schuur aan de Helweg in De Glind heeft dinsdagavond een kleine brand gewoed. Dat meldt een videocorrespondent ter plaatse. De brand zou zijn ontstaan in een werkbank. Volgens de correspondent had de brandweer het vuur snel onder controle.
De brandweer in actie.
De brandweer in actie. © Persbureau Heitink
06:30

Drugsvangst bij verkeerscontrole

De politie heeft afgelopen vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde in de streek langs de A12 tussen het Velperbroekcircuit en de Duitse grens. Dat deden ze onder andere samen met de Koninklijke Marechaussee.
Tijdens de controle heeft de politie iemand aangehouden die harddrugs bij zich had. Van de gevonden middelen delen ze een foto.
Ook zijn andere overtreders in de kraag gevat. Een bestuurder reed 48 kilometer te hard. Voorbeelden van andere geconstateerde overtredingen zijn stilstaan op de vluchtstrook, bumperkleven en rijden zonder rijbewijs.
06:25

Hennep in Berkelland

De politie Berkelland meldt op social media dat ze hennepplanten hebben aangetroffen op een privéterrein. Het gaat om een 'buiten hennepkwekerij'. De eigenaar van de grond wist er kennelijk niets van en heeft aangifte gedaan.
"Hierop zijn wij een onderzoek gestart. Uiteindelijk hebben wij een verdachte in beeld gekregen. Deze verdachte is later door ons verhoord. Vanuit de politie is het onderzoek afgerond en de zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie", meldt de politie over de zaak.
dinsdag 10 oktober 2023
00:01

Gewonde bij ongeval met motor

In Halle zijn dinsdagmiddag een auto en motor met elkaar in botsing gekomen. De automobilist zag de motor vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder beleef ongedeerd, maar de passagier die achterop zat, raakte gewond.
De auto liep flink schade op. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.
De auto liep flink schade op door de aanrijding.
De auto liep flink schade op door de aanrijding. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited