Arnhem en omstreken

Verdachte van ontucht met 10-jarige vrijuit door gebrek aan bewijs

De rechtbank sprak een verdachte van ontucht vrij.
De rechtbank sprak een verdachte van ontucht vrij. © Omroep Gelderland
HEELSUM - De rechtbank in Arnhem spreekt een 28-jarige man uit Heelsum vrij van poging tot ontucht bij een 10-jarig meisje. Er is volgens de rechter onvoldoende ondersteunend bewijs om de man te veroordelen.
De man zou haar hebben aangerand toen ze beiden in het Renkumse bos gingen zoeken naar haar broertje en oma. Ze was de twee in het bos kwijt geraakt.
Het meisje zei dat de man haar aanrandde en dat ze wegrende. De verdachte ontkende zowel bij de politie als later in de rechtszaal dat hij ontucht had gepleegd.

'Verklaring is betrouwbaar'

De rechtbank acht de verklaring van het meisje betrouwbaar en noemt die in het vonnis samenhangend en geloofwaardig. Maar er zijn geen getuigen. Wel zei de oma dat haar kleindochter in tranen was na het vermeende ontucht en verklaarde de moeder dat haar dochter van tien in de week erna vermoeider was en angst had om alleen te zijn.
Bij veel zedenzaken zijn slechts twee personen aanwezig, het vermeende slachtoffer en de vermeende dader. De rechtbank mag iemand niet veroordelen op basis van de verklaring van één persoon en waarbij onvoldoende ondersteunend bewijsmateriaal is.
De vermoeidheid en de angst bij het meisje acht de rechter niet voldoende voor een veroordeling.