Rijk van Nijmegen

Dankzij vrijwilligers kan Daan bij zijn zieke dochter zijn

Jochem van Gelder in gesprek met Daan Heinen
Jochem van Gelder in gesprek met Daan Heinen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het Ronald McDonald Huis in Nijmegen zorgt ervoor dat ouders dicht bij hun zieke kind zijn. Ze kunnen er wonen zolang als het nodig is. En dat alles wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers.
Momenteel werken er 120 vrijwilligers in het huis. "We zijn dag en nacht open, 365 dagen per jaar. Dus we hebben veel vrijwilligers nodig", vertelt vrijwilligers-coördinator Loes Arts in het Omroep Gelderland-programma De Gulden Gelderlander. Door de inzet van vrijwilligers en de gulle giften van donateurs hoeven ouders maar 15 euro per nacht te betalen.
Daan Heinen woont al zeven weken in het huis, samen met zijn vrouw. Hun dochter Olivia ligt op de kinderafdeling van het ziekenhuis. "Ze is een week oud", vertelt hij. Daan is blij met de inzet van de vrijwilligers. "Je maakt wel eens een praatje met ze. Maar we zien ze eigenlijk bijna niet." En dat is precies hun taak. Achter de schermen de gasten ontlasten. "Wij hoeven ons geen zorgen te maken om beddengoed en dergelijke."

Middelgroot hotel

Het Ronald McDonald Huis in Nijmegen is op zoek naar extra vrijwilligers, zegt Arts. "We zoeken mensen die er willen zijn voor een ander." En die ook niet vies zijn van een huishoudelijk klusje. Want "het is een middelgroot hotel. Dus het bestormen van de hotellerie hoort erbij.
De zaken zijn goed geregeld in het huis in Nijmegen. Elk gezin krijgt een gastenkamer met eigen badkamer en televisie. Er is wifi en de was kan kosteloos gedaan worden.
Jochem van Gelder sprak met Loes Arts en Daan Heinen:
Vrijwilligers brengen ouders dichter bij ziek kind
De hele uitzending van De Gulden Gelderlander kijk je hier terug.