Noord-Veluwe

Deze Gelderse multimiljonair is de nieuwe vlam van Sylvie Meis

Sylvie Meis (links) naast haar nieuwe liefde Wim Beelen.
Sylvie Meis (links) naast haar nieuwe liefde Wim Beelen. © ANP / AT5
NUNSPEET - Actrice en model Sylvie Meis (45) heeft een nieuwe liefde: afvalkoning en multimiljonair Wim Beelen (48). De geboren Nunspeter staat in de Quote 500 met een geschat vermogen van 155 miljoen euro. Hij verdiende zijn fortuin met afval.
De Veluwse slagerszoon startte op 17-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf in veevoer. Daarna begon hij een detacheringsbureau dat personeel leverde voor de vuilophaaldienst in Ede, schreef het Reformatorisch Dagblad.
Daarna startte de ondernemer vanuit Nunspeet zijn eigen sloop- en afvalbedrijf Beelen. Hij verdiende zijn geld vooral met bouwafval. Honderden panden werden ieder jaar door Beelen gesloopt, waarna de restmaterialen werden gesorteerd en hergebruikt.
Een van Beelens vuilniswagens.
Een van Beelens vuilniswagens. © ANP

Harderwijks sloopbedrijf wereldspeler

Later vestigde hij zijn bedrijf in Harderwijk. Beelen groeide uit tot de grootste sloper van Nederland, en de zestiende van de wereld. Door het hele land waren zijn kenmerkende groen-witte vuilniswagens te zien.

Superjachten

Nadat Beelen in 2020 zijn bedrijf verkocht, stapte hij in de jachten. Op de ADM-werf in Amsterdam is hij bezig met de ontwikkeling van een campus voor de bouw van superjachten. Overigens heeft Beelen zelf ook een jacht, de 42 meter lange Lucky Us met een waarde van 17,5 miljoen euro.

Sylvie Meis is een Nederlands model, presentatrice en actrice. Ze woont in Duitsland, waar ze een succesvolle modellen- en televisiecarrière beleeft. Ze had eerder relaties met topvoetballer Rafael van der Vaart en kunstenaar Niclas Castello

Ontmoet in restaurant

Nu Beelen een relatie heeft met Meis, zijn veel ogen op hem gericht. De Duitse krant Bild fotografeerde de twee samen op Beelens jacht in Mallorca.
Volgens verschillende bladen ontmoette de Gelderse ondernemer Sylvie Meis in een restaurant. Sylvie zou een gerecht hebben teruggestuurd naar de keuken, waarop Beelen antwoordde: 'Dat lust ik wel'. Deze anekdote was niet bij het koppel te verifiëren.