Achterhoek

Wéér auto's in de fik, bewoners willen camera's op straat

Beschadigde auto's aan de Kloosstraat in Doetinchem
Beschadigde auto's aan de Kloosstraat in Doetinchem © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - In Doetinchem brandden afgelopen nacht meerdere auto's uit. En dat is niet voor het eerst, beweren buurtbewoners. Volgens hen stonden er eerder auto's in de fik in de Kloosstraat. "Hopelijk worden er nu camera's of iets dergelijk in de straat geplaats, zodat het niet een derde keer gebeurt", zegt een bezorgde omwonende.
Het vuur werd rond 04.00 uur ontdekt. De wagens stonden geparkeerd op een parkeerterrein bij een flat. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, is de schade aan de voertuigen groot.

Brandstichting

In totaal gaat het om vier auto's. Een politiewoordvoerder laat weten dat er twee auto’s zijn uitgebrand. De twee die ernaast stonden zijn flink beschadigd. Volgens buurtbewoners zijn de twee uitgebrande auto's van een vader en zoon. De voertuigen zijn volgens omwonende opzettelijk aangestoken. Ze zeggen dat het de tweede keer binnen één jaar tijd is dat de auto van de zoon moedwillig is aangestoken.
"Hopelijk worden er nu camera's of iets dergelijk in de straat geplaats, zodat het niet een derde keer gebeurt", zegt de eigenaresse van één van de flink beschadigde auto's. "Het is echt vreselijk; ineens is mijn auto er niet meer en dat terwijl ik hem hard nodig heb met mijn drie kinderen", vervolgt ze.
Het was ook goed schrikken voor de buurvrouw Jennifer. Zij las in de ochtend het 112-bericht over de autobrand en rende vervolgens naar de parkeerplaats. "Ik had mijn auto ernaast geparkeerd en gelukkig is die gespaard gebleven, op wat roetschade na."

Forensisch onderzoek

Er wordt dinsdag forensisch onderzoek gedaan om te kijken of er aanknopingspunten naar een mogelijke dader zijn. Ook begint er een buurtonderzoek.