liveblog | 10 oktober 2023

Auto en motor botsen • zwaargewonde bij bedrijfsongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023, 17:34 uur
17:34

Gewonde bij ongeval met motor

In Halle zijn dinsdagmiddag een auto en motor met elkaar in botsing gekomen. De automobilist zag de motor vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder beleef ongedeerd, maar de passagier die achterop zat, raakte gewond.
De auto liep flink schade op. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.
De auto liep flink schade op door de aanrijding.
De auto liep flink schade op door de aanrijding. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
14:53

'Brand Kloosstraat aangestoken'

In Doetinchem brandden afgelopen nacht meerdere auto's uit. En dat is niet voor het eerst, beweren buurtbewoners. Volgens hen stonden er eerder auto's in de fik in de Kloosstraat. "Hopelijk worden er nu camera's of iets dergelijk in de straat geplaats, zodat het niet een derde keer gebeurt", zegt een bezorgde omwonende.
12:30

Meerdere voertuigen vernield in Wijchen

11:00

Zwaargewonde bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval in Scherpenzeel is vanochtend iemand zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 9.00 uur bij een pluimveebedrijf aan de Heintjeskamperweg.
Volgens een 112-correspondent raakte iemand er bekneld. Verschillende hulpdiensten werden met spoed ingezet. Ook een traumahelikopter landde in Scherpenzeel. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Een ambulance bij het pluimveebedrijf
Een ambulance bij het pluimveebedrijf © AS Media
08:52

Uur file na ongeluk

Op de snelweg A1 is ter hoogte van Twello een ongeluk met een personenauto gebeurd. Deze auto staat nog op het wegdek, waardoor één rijstrook is afgesloten.
Op het traject was al een rijstrook dicht, waardoor het verkeer nu van vier naar twee banen moet. In de richting van Apeldoorn staat daardoor 10 kilometer file, wat een uur vertraging oplevert.
07:00

Vier auto's in brand op parkeerplaats

Aan de Kloosstraat in Doetinchem hebben afgelopen nacht vier auto's in brand gestaan. De wagens stonden geparkeerd op een parkeerterrein bij een flat.
Drie stonden naast elkaar, één ertegenover. De politie gaat uit van brandstichting. Ze doet sporenonderzoek en bekijkt of er camerabeelden zijn.
De brand werd rond 4.00 uur ontdekt. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had is de schade aan de auto's groot. Bij de branden zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer heeft het vuur geblust
De brandweer heeft het vuur geblust © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited