Arnhem en omstreken / Achterhoek

Drie nominaties voor podcasts Omroep Gelderland

Maarten Dallinga en Joske Meerdink
Maarten Dallinga en Joske Meerdink © Tim Witte / Omroep Gelderland
ARNHEM - Joske Meerdink en Maarten Dallinga zijn met hun podcasts De ramp met de Phoenix en Niet van de wereld genomineerd voor de Dutch Podcast Awards. Dat maakt organisator BNR Nieuwsradio dinsdagochtend bekend.
"Ik vind het ontzettend leuk", reageert Omroep Gelderland-podcastmaker Joske Meerdink op haar nominatie. Ze maakte de podcastserie De ramp met de Phoenix, over een groep Achterhoekers die in de 19e eeuw naar Amerika vertrok. Tijdens de laatste kilometers van de reis vliegt hun schip in brand. Bijna niemand overleeft de ramp.
De Dutch Podcast Awards zijn een reeks juryprijzen. Joske is genomineerd in de categorie Nieuwkomer, waarin ze het opneemt tegen onder anderen Philip Freriks (Taalpolitie) en Carice van Houten en Halina Reijn (Carice & Halina).
Zelfs maanden na het verschijnen van de laatste aflevering, wordt Joske nog dagelijks aan haar podcast herinnerd. "Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die willen laten weten wat ze van de podcast vonden. Soms duiken mensen naar aanleiding van mijn verhaal in hun eigen stamboom, waarbij ze allerlei verhalen ontdekken. Dat vind ik heel bijzonder."

Niet van de wereld

Ook Maarten Dallinga dingt mee naar de prijzen. Voor Omroep Gelderland maakte hij de podcast Niet van de wereld, over strengchristelijke gezinnen op de Biblebelt. Dallinga is genomineerd in de categorieën beste host en journalistiek.
Op maandagavond 6 november weten Maarten en Joske of ze de belangrijkste onderscheiding in het Nederlandse podcastlandschap in de wacht gaan slepen. Dan worden in het Instituut voor Beeld en Geluid de winnaars bekendgemaakt.
Stemmen op jouw favoriete podcast kan nog hier.