liveblog | 10 oktober 2023

Vier auto's in brand op parkeerplaats

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2023, 07:00 uur
07:00

Vier auto's in brand op parkeerplaats

Aan de Kloosstraat in Doetinchem hebben afgelopen nacht vier auto's in brand gestaan. De wagens stonden geparkeerd op een parkeerterrein bij een flat.
Drie stonden naast elkaar, één ertegenover. De politie gaat uit van brandstichting. Ze doet sporenonderzoek en bekijkt of er camerabeelden zijn.
De brand werd rond 4.00 uur ontdekt. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had is de schade aan de auto's groot. Bij de branden zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer heeft het vuur geblust
De brandweer heeft het vuur geblust © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:30

Aanhouding na ongeluk op A2

Op de A2 bij Zaltbommel is zondagavond laat een ernstig ongeluk gebeurd. Een personenauto kwam rond 23.15 in botsing met een vrachtwagen en raakte daarna de vangrail. Twee personen raakten hierbij gewond, waarvan één ernstig.
De bijrijder van de auto raakte gewond en is aangehouden op verdenking van heling. Dit betreft het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. De toestand van de bestuurder van de auto is kritiek. Voor zover bekend kwam de vrachtwagenchauffeur met de schrik vrij.
Bekend is dat beide mannen in de auto uit België komen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast doet de politie verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De auto raakte zwaar beschadigd
De auto raakte zwaar beschadigd © Bart Meesters / Meesters Multi Media
06:00

Twee personen ernstig gewond bij aanrijding

Een scooterrijder en passagier van de scooter zijn ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in Arnhem, zo meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Dit gebeurde op het industrieterrein De Overmaat. De traumahelikopter heeft de slachtoffers geholpen waarna ze met spoed zouden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Een gedeelte van het industrieterrein is voor sporenonderzoek afgezet.
Twee personen raakten gewond.
Twee personen raakten gewond. © Persbureau Heitink