liveblog | 9 oktober 2023

Aanhouding bij ongeluk A2 • gewonden bij scooterongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 oktober 2023, 17:05 uur
17:05

Persoon aangehouden bij ongeluk op A2

Op de A2 bij Zaltbommel is zondagavond laat een ernstig ongeluk gebeurd. Een personenauto kwam rond 23.15 in botsing met een vrachtwagen en raakte daarna de vangrail. Twee personen raakten hierbij gewond, waarvan één ernstig. De bijrijder van de auto raakte gewond en is aangehouden op verdenking van heling. Dit betreft het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. De toestand van de bestuurder van de auto is kritiek. Voor zover bekend kwam de vrachtwagenchauffeur met de schrik vrij.
Bekend is dat beide mannen in de auto uit België komen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Daarnaast doet de politie verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De auto raakte zwaar beschadigd
De auto raakte zwaar beschadigd © Bart Meesters / Meesters Multi Media
16:45

Twee personen ernstig gewond bij aanrijding

Een scooterrijder en passagier van de scooter zijn ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in Arnhem, zo meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Dit gebeurde op het industrieterrein De Overmaat. De traumahelikopter heeft de slachtoffers geholpen waarna ze met spoed zouden zijn afgevoerd naar het Radboud ziekenhuis. Een gedeelte van het industrieterrein is voor sporenonderzoek afgezet.
Twee personen raakten gewond.
Twee personen raakten gewond. © Persbureau Heitink
13:00

Dode man Winterswijk werkte bij politie

De overleden personen die zondag in een woning in Winterswijk zijn aangetroffen, zijn een man (50) en een vrouw (31) uit Doetinchem. De man was werkzaam bij de politie Oost-Nederland.
Dat bevestigt de politie.
09:00

Ongeval op A28 veroorzaakt lange file

Op de A28 is maandagochtend ter hoogte van de afrit Nijkerk een ongeluk gebeurd. De rijbaan was daardoor in de spits afgesloten in de richting van Amersfoort. Verkeer werd over de vluchtstrook geleid.
06:30

'Doden in Winterswijk zijn politierechercheur en vriendin'

Eén van de twee overleden personen in Winterswijk is een politierechercheur. Dat laten meerdere bronnen weten aan Omroep Gelderland.
In het centrum van het Achterhoekse dorp gaan veel geruchten rond. Omstanders zeggen dat ze hebben gehoord dat de man zijn vriendin om het leven heeft gebracht. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd. Voordat hij zelfmoord pleegde zou hij erover bericht hebben via WhatsApp.
Lees het hele artikel of bekijk de video:
Lichamen gevonden in woning
06:00

Auto botst tegen boom

Op de Maanderdijk in Bennekom is zondagmiddag een auto tegen een boom gebotst. Politie en ambulance rukten met spoed uit. De bestuurder van de Range Rover raakte bij het ongeval gewond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van de auto raakte gewond.
De bestuurder van de auto raakte gewond. © Persbureau Heitink